Welke andere badmethodes zijn er die op sauna lijken?

Mijn Sauna - 06 april 2014
Welke andere badmethodes zijn er die op sauna lijken?

Welke andere badmethodes zijn er die op sauna lijken?

1. Het Russische bad

Het russische bad, veelal aangeduid met de naam “Banja”, is een echt nevelbad (= stoombad) , dat bij zeer hoge relatieve vochtigheid slechts tot een temperatuur van 45 °C wordt opgewarmd. Van romeinse oorsprong zijn de meer “droge “ heteluchtbaden, die in temperatuur niet hoger komen dan tot 50 à 60 °C.

2. Het Russisch-Romeinse-Bad

Met de hierboven beschreven eigenschappen onderscheidt de sauna zich wezenlijk van het zgn. “Russisch – Romeinse “-bad, dat in vroegere tijden ook nogal veel opgang heeft gemaakt en in feite een combinatie was van het russische en romeinse bad.

3. Finse Sauna

De veelgehoorde aanduiding “Finse Sauna” is in feite een pleonasme, omdat er met het woord sauna op historische gronden slechts één bepaalde vorm van heteluchtbaden kan worden bedoeld. De aanduiding “sauna” voor toestellen gemaakt uit kunststof –de zgn. “zweetkisten” of “zweettenten “ –berust op een grove vorm van misleiding, aangezien met dergelijke producten nooit het effect van een echte sauna kan worden geëvenaard. Wetenschappelijk onderzoek heeft de totaal afwijkende uitwerking van dit soort imitatiesauna’s al in voldoende mate aangetoond.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

Shop sauna's

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

Bekijk realisaties

Gerelateerde berichten

Voor welke leeftijden is de sauna geschikt? Voor welke leeftijden is de sauna geschikt?
Mijn Sauna - 21 februari 2014
In opmars: teergeur in de sauna In opmars: teergeur in de sauna
Mijn Sauna - 08 april 2016