Daarom is infrarood sauna gezond voor je lichaam

11 juni 2020 - Infrarood

De infraroodsauna is de laatste jaren immens populair geworden. Steeds meer mensen halen er een in huis. Zo’n cabine is immers gemakkelijk in installatie en in gebruik. Maar bovenal is de infraroodsauna goed voor de gezondheid. Wij lijsten hieronder enkele voorbeelden op van positieve effecten op de gezondheid:

Sterker immuunsysteem

Wie regelmatig in de infrarood sauna gaat, bouwt een sterker immuunsysteem op. Omdat je lichaamstemperatuur sterk stijgt, wordt het voor bacteriën en virussen moeilijker om te overleven. Daardoor zal je minder snel geteisterd worden door bijvoorbeeld griep of verkoudheden.

Afvoeren van gifstoffen

Door de inwerking van de infraroodstraling op de spieren, warmt het lichaam op. Om weer af te koelen, gaat het zweet produceren. Door de verdamping koelt het lichaam opnieuw af. Bij dat zweten worden ook gifstoffen uit het lichaam afgevoerd, zoals lood, zink en nikkel.

Vermindert spierpijn

De infraroodsauna is ook gezond voor mensen die vaak pijn hebben aan spieren en gewrichten. De infraroodstraling zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de spieren gemakkelijker afvalstoffen zoals melkzuur kunnen afdrijven.

Wonden genezen sneller

Een ander voordeel van de betere bloedcirculatie is dat wonden en littekens sneller genezen. Extra voedingsstoffen worden in een betere circulatie sneller aangevoerd, zodat cellen zich sneller hernieuwen.

Cholesterol verminderen

Heb je last van een verhoogde cholesterol? Ook dan is de infraroodsauna gezond voor jou. Regelmatig gebruik verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed. Bij Abisco vind je alles voor jouw infraroodcabine: van stralers en complete cabines over accessoires, geuren en onderhoudsproducten.

Wil je meer informatie van een expert? Contacteer ons of bezoek onze showroom. Wij helpen je met plezier verder.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES