Daarom moet je naakt in de sauna

11 juni 2020 - Sauna

Misschien heb je het ook al gemerkt tijdens een vakantie: in landen als Italië en Frankrijk is het vaak verplicht om je badkleding aan te houden in de sauna.

Badjas

In België en Nederland is naakt in de sauna dan weer eerder regel dan uitzondering. Al voelen toch heel wat mensen zich zekerder als ze de keuze krijgen om hun bikini of zwembroek aan te houden. Er zijn nochtans voldoende redenen om naakt in de sauna te gaan. Wij sommen er hieronder 5 op:

1.     Naakt is hygiënischer

De voornaamste reden om naakt in de sauna te gaan, is hygiëne. Als je zweet, ontwikkelen zich bacteriën. Die blijven in je badkleding zitten en verspreiden zich daarna over de sauna via de bankjes. (Een tip voor wie zijn eigen sauna heeft: desinfecteer de bankjes regelmatig.)

2.     Je huid neemt de warmte beter op

Je bikini of zwembroek belet je huid om de warmte van de sauna helemaal op te nemen. Bovendien kan het een beklemmend gevoel geven als je huid bedekt is in de sauna.

3.     Badkleding belemmert het zweten

Een groot deel van het gezonde effect van de sauna zit in het zweten, omdat je er afvalstoffen door verliest. Zweten is een techniek van je lichaam om zich af te koelen. Met een badpak of zwembroek belet je dat door het te bedekken.

4.     Naakt is traditie

Geroutineerde saunabezoekers gaan naakt in de sauna. Het is een gewoonte die al lang meegaat. Scandinaviërs, de ‘originele’ gebruikers van de sauna, dragen nooit badkleding tijdens een sessie. En laat ons zeggen dat zij weten waarom. Lees meer over de Scandinavische sauna-gewoonten.

5.     Je koelt beter af

Het is belangrijk om na een saunasessie goed af te koelen. Dat gaat veel beter als je naakt onder de koude douche gaat. Anders hou je de afkoeling tegen op de plaatsen waar je badkleding zit. Wil je complete vrijheid om al dan niet naakt in de sauna te gaan? Haal er dan zelf een in huis! Bij Abisco zijn er mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Contacteer ons.

 

Liever je eigen privésauna? Ontdek de mogelijkheden

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES