De juiste onderhoudsproducten voor jacuzzi

11 juni 2020 - Spa

Een intens gebruik van een jacuzzi vraagt om een goed en frequent onderhoud. Een goede reiniging van je jacuzzi met de juiste onderhoudsproducten zorgt ervoor dat je gedurende lange tijd optimaal van je jacuzzi kan genieten.

Een jacuzzi gebruik je zowel in de winter als in de zomer. De spa cover beschermt je jacuzzi en het water van je jacuzzi tegen vuil.

Het reinigen en onderhouden van je jacuzzi

Enkele onderhoudstips die je helpen bij het correct reinigen van je jacuzzi:

Onderhoud water

  • Ververs het water van je jacuzzi regelmatig, om de 3 à 4 maanden. Zuiver water is essentieel voor een aangename jacuzzi ervaring. Voeg voor het leeglaten 1 liter desinfectiemiddel aan het water toe. Zet de jets in werking en laat even draaien. Zo ontsmet je tot diep in de leidingen van je spa. Laat vervolgens het bad leeglopen en spoel kort uit, vooraleer nieuw water toe te voegen.
  • Test regelmatig het water van je jacuzzi. Zo kan je aan de hand van teststrips het chloorgehalte en pH-waarde checken van je water. Een digitale meter geeft meteen de accurate waterkwaliteit weer.
  • Controleer wekelijks de pH-waarde van je water, deze ligt best tussen 6.8 en 7.8. De ideale pH-waarde van je jacuzziwater bedraagt 7.2.
  • Voeg chloorgranulaat toe aan je jacuzziwater voor desinfectie. Zo vul je een beker met warm water van de jacuzzi en voeg je hieraan chloorgranulaat toe. Wanneer het granulaat in het water is opgelost, voeg je dit toe aan het water terwijl de jets geactiveerd zijn.

Reinigen

  • Gebruik de juiste onderhoudsproducten voor je jacuzzi. Enkel zo ben je zeker van een goede en correcte reiniging van je jacuzzi. Ook bevatten deze onderhoudsproducten desinfecterende bestanddelen.
  • Reinig je kuip tijdens het verversen van je water, zo kan je de kuip van je jacuzzi meteen grondig reinigen.
  • Reinig de filter van je jacuzzi regelmatig. Je kan je filter reinigen met een hiervoor bestemd reinigingsmiddel. Het juiste reinigingsmiddel verwijdert olie, vet en kalk van de filter. Haal je filters uit de jacuzzi, spuit het product op de filter, laat 3 minuten inwerken en spoel grondig. Vervang jaarlijks je filters.
  • Gebruik een zachte doek of spons om de kuip van je jacuzzi te reinigen. Gebruik geen harde reinigingsdoeken of schuursponsen, hierdoor beschadig je het materiaal van de kuip.

Een goed onderhoud van je jacuzzi is belangrijk. Kwalitatieve jacuzzi reinigingsproducten garanderen een perfecte hygiëne en desinfectie. Ze zorgen ervoor dat je lang van je jacuzzi kan genieten in optimale omstandigheden.

Vragen over onderhoudsproducten voor je jacuzzi? We helpen je graag verder!

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES