De voordelen van een infraroodcabine

11 juni 2020 - Infrarood

De populariteit van de infraroodcabine is de jongste jaren enorm toegenomen. Dat succes kan deels verklaard worden door de werking van deze sauna, die danig verschilt van de werking van een klassieke Finse sauna. De infraroodsauna heeft ook positieve effecten op de gezondheid. Wij zetten voor jou de belangrijkste voordelen op een rijtje:

Draaglijkere temperaturen

Wat veel mensen doet afzien van een Finse sauna, zijn de hoge temperaturen. Die maken een sessie algauw tot een uitputtende ervaring. Dat is anders bij een infraroodsauna. Liefst 80% van de stralingswarmte wordt omgezet in lichaamswarmte, terwijl slechts 20% een effect heeft op de temperatuur in de cabine. Concreet betekent dit dat de temperatuur in de cabine ‘slechts’ 40 tot 50°C bedraagt, terwijl die bij de klassieke sauna schommelt tussen 75 en 110°C. Wie die laatste om deze reden zelden bezoekt, ervaart dan ook een groter gevoel van welbehagen bij een bezoek aan een infraroodsauna.

Verhelpt spierpijn en andere fysieke kwalen

Als je te kampen hebt met spier- of gewrichtspijnen, is het raadzaam om infraroodtherapie op te starten. Je zal vaststellen dat infraroodsessies een positief effect hebben op jouw fysieke ongemakken. Wie lijdt aan artritis of een spierziekte als fibromyalgie heeft eveneens baat bij deze behandeling. De straling vermindert de pijn en maakt jouw spieren minder stram. Meer nog, ze ontspannen en merkbaar versoepelen. Infraroodcabines worden dan ook vaak bezocht door sporters, die op die manier hun spieren opwarmen en de kans op blessures verkleinen.

Versterkt hart en bloedvaten

Door de warmte van infraroodstralen wordt de bloeddoorstroming in het lichaam bevorderd. Ook gaat jouw hart sneller pompen om jouw lichaamstemperatuur in balans te houden. Hierdoor kan jouw hartslag verhogen tot tweemaal de hartslag in rust. De prestatie die het hart moet leveren – dat is: het pompen van een zekere hoeveelheid bloed per minuut – zal immers twee- tot driemaal hoger liggen. Je kan een infraroodsessie wat dat betreft vergelijken met een fikse wandeling in de natuur.

Maakt een einde aan hoofdpijn, stress en slapeloosheid

Een infraroodsessie werkt ontspannend, daarover bestaat geen twijfel. Als je erg gestresseerd bent, betekent een sessie meteen een enorme verademing. Door dat globale ontspannende effect komt jouw geest in geen tijd tot rust. Datgene wat jou even tevoren nog bezighield, verdwijnt naar de achtergrond. De klachten die samen met de stressgevoelens de kop opstaken – denk maar aan hoofdpijn, stramme spieren en slapeloosheid – zullen eveneens verdwijnen. Herhaalde sessies helpen om je als herboren te voelen.

Weetje: een infraroodcabine is makkelijk thuis te installeren

De installatie van een infraroodcabine is relatief eenvoudig. Wie graag thuis wil genieten van de helende werking van een sessie, droomt niet het onmogelijke. Cabines komen in verschillende formaten, waardoor je beslist een exemplaar vindt dat inpasbaar is in jouw woning. Bovendien verbruiken infraroodlampen weinig stroom en kan je hen probleemloos aansluiten op het stopcontact.

Wil je graag meer info, aarzel dan niet om ons te contacteren of een bezoek te brengen aan onze showroom! Of lees nóg 5 redenen om regelmatig naar een infraroodsauna te gaan.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES