Een jacuzzi in de tuin: het hele jaar door genieten

11 juni 2020 - Spa

Voel jij ook al lentekriebels? Dan ben je niet alleen: in deze tijd van het jaar wil iedereen graag wat meer tijd buiten doorbrengen. Tijd dus om je tuin weer tot leven te brengen. Als je er écht alles uit wil halen en er optimaal wil ontspannen, dan is een jacuzzi in de tuin iets voor jou. Een jacuzzi in de buitenlucht betekent genieten van de natuur om je heen terwijl je lichaam en geest helemaal ontspannen. We geven je wat praktische info mee voor de installatie van zo’n spa in de tuin:

Egale ondergrond

Een jacuzzi in de tuin moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden. Het materiaal moet bovendien gemakkelijk het totale gewicht van de spa, het water en de gebruikers die erin zitten kunnen dragen. Een betonnen fundering of chape als ondergrond is ideaal. Een houten terrasdek met extra ondersteuning voor het gewicht kan ook. Raadpleeg een expert voor tips en informatie over de ondergrond.

Energierekening

De energiekosten van uw spa zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit. Als je de kosten wil drukken, kies je best voor een goed geïsoleerde spa, zoals een Dimension One Spa of een Vita Spa. In aankoop valt zo’n model iets duurder uit, maar door de sterke capaciteiten op het vlak van isolatie, wordt dat gecompenseerd in je energiefactuur. Lees ons artikel over het verbruik van je jacuzzi voor meer tips.

Afdak

Sommige mensen kiezen ervoor om hun jacuzzi in de tuin onder een afdak te plaatsen. Anderen zitten liever in open lucht om optimaal van de buitenlucht en de omgeving te kunnen genieten. Dit is een persoonlijke keuze.

Water verversen

Reken voor het verversen van het water van je spa op een frequentie van 3 of 4 keer per jaar. De gemiddelde inhoud van een jacuzzi is zo’n 900 liter.

Algemeen onderhoud

Naast het verversen van het water, heeft een whirlpool nog onderhoud nodig. Zo moet je de filters regelmatig reinigen en de jacuzzi desinfecteren. Daarnaast check je best wekelijks de pH-waarde van het water en voeg je er chloorgranulaat aan toe. Gebruik de juiste producten voor het onderhoud.

Technisch onderhoud

Het loont de moeite om een beroep te doen op een erkende, betrouwbare dealer. Als er zich een technisch defect zou voordoen aan de spa, kan je rekenen op de hulp van een expert. Ook als je met andere vragen of problemen zit, heb je een kenner om op terug te vallen.

Privacy bij een jacuzzi in de tuin

Als je denkt aan het installeren van een buitenspa, zorg er dan voor dat je er voldoende privacy hebt. Plant eventueel een haag of plaats een omheining, zodat de buurman je niet ziet zitten in je jacuzzi en jij hem ook niet hoeft te bekijken als je aan het genieten bent van de omgeving. Bezoek de showroom van Abisco of contacteer ons om een idee te krijgen van de verschillende types en modellen van spa’s. Lees onze blog voor meer tips en info over onze wellness-producten.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES