Een privé-jacuzzi: sprankelende luxe bij je thuis

11 juni 2020 - Spa

Wie droomt er niet van een eigen spa? In een privé-jacuzzi kan je heerlijk ontspannen in de privacy van je eigen huis of tuin.

Wij helpen je graag met dromen, maar zetten hier ook even de praktische zaken op een rij:

1. Buitenspa in de tuin

De meeste mensen kiezen ervoor om hun privé-jacuzzi buiten te plaatsen, in de tuin of op het terras. Dat is gemakkelijker voor de plaatsing, maar ook de beleving is anders. In de buitenlucht in een jacuzzi zitten, geeft een gevoel van vrijheid. In de zomer geniet je van de groene omgeving en het lekkere weer. In de winter kan je het water je opwarmen wanneer je uit de koude buitenlucht komt.

2. Privé-jacuzzi in je huis

Als je binnen genoeg plaats hebt, kan een jacuzzi natuurlijk ook daar geplaatst worden. Voor de ondergrond geldt wel hetzelfde als bij de buitenspa: die moet stevig genoeg zijn om het volledige gewicht te kunnen dragen.

Een ander aandachtspunt voor een binnenspa is dat die in één geheel geleverd wordt. De deuropeningen moeten dus toelaten dat een jacuzzi tot binnen wordt gebracht.

3. Stevige, egale ondergrond

Een spa kan niet zomaar in de tuin geplaatst worden. Hij heeft een stevige ondergrond nodig, die het gewicht van de spa zelf, het water en het maximum aantal personen kan dragen. Om je een idee te geven: de jacuzzi zonder water weegt al rond de 300 kilo of meer.

Mogelijke opties zijn een betegeld terras, een houten terras (met extra ondersteuning voor het gewicht) of een betonnen chape of fundering. Je kan een jacuzzi zelfs ingraven, als je het op de juiste manier doet.

4. Plaats je privé-jacuzzi dicht bij je huis

Als je de spa buiten plaatst, doe dat dan niet te ver van de deur waarlangs je buiten gaat. Als je er ook in de winter van wil genieten, hoef je dan niet te ver door de koude te lopen.

5. Plaatsing

Doordat een jacuzzi veel weegt en in één geheel geleverd wordt, laat je de plaatsing best over aan vakmensen. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken over de uitvoering: Abisco werkt samen met jou je plan volledig uit, en doet tevens de levering en plaatsing. Zelf hoef je dan alleen nog te genieten. Interesse in een privé-jacuzzi? Contacteer ons voor jouw totaalproject.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES