Wil je graag in je eigen badkamer kunnen genieten van een stoombad? Je spieren en gewrichten zullen je dankbaar zijn. In het assortiment stoomcabines van Tylö kan je kiezen tussen allerlei maten en stijlen. Maar welke voorzieningen heb je allemaal nodig om een stoomcabine te installeren bij je thuis?

 • 1. Ruimte

  Uiteraard moet je in de eerste plaats voldoende ruimte hebben om een stoomcabine te kunnen installeren. Er zijn cabines in allerlei formaten, In de kleinste types kunnen 1 of 2 personen plaatsnemen. Grote modellen bieden plaats aan 15 personen.

  Bij het kiezen van het formaat denk je best na over hoe je de cabine wil gebruiken. Wil je graag liggen in je stoombad? Dan moet je sowieso voor een grotere versie gaan. Hou er ook rekening mee dat een grotere cabine meer tijd nodig heeft om op te warmen.

 • 2. Oppervlak zonder tegels

  Indien mogelijk wordt het stoombad best geïnstalleerd op een plaats waar nog geen vloer of tegels geplaatst zijn. De betegeling wordt idealiter pas geplaatst wanneer er een watervast bed is aangebracht.

 • 3. Aansluiting voor aan- en afvoer van water in de cabine

  Om een stoomcabine te installeren, heb je een wateraansluiting nodig. In principe alleen voor koud water. Als je ook een douche wil plaatsen, heb je ook een aansluiting voor warm water nodig. Hetzelfde soort aansluiting als voor een badkamerkraan of douche dus (een zogenaamde ‘halve duim’- aansluiting).

  Voor de afvoer heb je een hittebestendige buis (PE-buis) nodig, die 100% resistent is.

 • 4. Ventilatie

  Als je de stoomcabine vaak en/of langdurig gebruikt, moet je een afzuiginstallatie voorzien. Bij stoombaden die minder vaak worden gebruikt, is het voldoende om een ventilatiesysteem in de badkamer te hebben.

  In de praktijk komt het vaak erop neer dat je als particulier geen afzuiginstallatie nodig hebt voor je stoomcabine. In een professionele omgeving, waar het stoombad  doorlopend in werking is, is dat wel noodzakelijk.

 • 5. Aansluiting voor stroom

  Bij de voorziening van een stroomaansluiting hou je rekening met het vermogen van de stoomgenerator. In onderstaande tabel zie je hoeveel stroomgroepen je nodig hebt voor welk vermogen.

  KILOWATT 1 x 230 V(2p + ) 3G 3 x 230 V(3p + ) 4G 400 V + N(4p + ) 5G
  kW
  (1) (2) (1) (2) (1) (2)
  2,2 10 AMP 16 AMP
  4,5 20 AMP 20 AMP 12 AMP 16 AMP 7 AMP 16 AMP
  6,6 29 AMP 32 AMP 17 AMP 20 AMP 10 AMP 16 AMP

  (1)    = Werkelijk maximaal verbruik

  (2)    = Te voorziene zekering

   

  Als je zelf niet veel ervaring hebt met elektriciteit, kan je best een elektricien raadplegen om na te gaan of de nodige voorzieningen aanwezig zijn.

Bekijk het assortiment stoombaden van Tylö of neem contact op voor meer informatie.

Ontdek de ontspanning die u verdient!
Bekijk onze realisaties