Hoe onderhoud ik mijn jacuzzi?

11 juni 2020 - Wellness

Als je een jacuzzi goed onderhoudt, biedt hij je een aangename en gezonde manier om te ontspannen. Welke stappen zijn belangrijk om je spa optimaal te onderhouden?

Filter reinigen

Reinig de filter van je jacuzzi regelmatig. We raden aan om dit elke maand te doen. Let er zeker op dat de stroom van de jacuzzi uit staat op het moment dat je dit doet. Verwijder de filter en haal het eerste vuil uit de spa met je tuinslang. Gebruik daarna een filterreiniger en laat die 3 tot 6 minuten inwerken. Na die tijd spuit je de filter opnieuw schoon met zuiver water.

pH-waarde stabiel houden

Een van de belangrijkste zaken in het onderhoud van een spa is het stabiel houden van de pH-waarde (zuurtegraad) van het water. De ideale zuurtegraad is 7,2. Dit is belangrijk om het materiaal van je spa in topconditie te houden. Een te hoge zuurtegraad kan kalkaanslag veroorzaken, waardoor het verwarmingselement meer energie verbruikt. Gelukkig is het niet moeilijk om de pH-waarde op punt te houden. Met een speciaal ontwikkeld apparaat kan je de waarden van het water checken. Het verhogen en verlagen van de pH-waarde kan met één product.

Water verversen

Belangrijk voor het onderhoud van je jacuzzi is dat je het water best drie à vier keer per jaar vervangt. Concreet is dat dus elke 3 à 4 maanden. Let erop dat de stroom van de jacuzzi uit staat voor je eraan begint. Sluit daarna een tuinslang aan op het kraantje aan de zijkant van je spa om hem te laten leeglopen. Handig is het als je van het moment gebruik maakt om ineens je spa te reinigen. Maak de wanden proper met een speciaal product. Vooral de lijn van de waterrand moet je goed schoonmaken: daar ontstaat het snelst vuil en aanslag.

Jacuzzi desinfecteren

Voordat je je jacuzzi laat leeglopen, kan je hem best nog desinfecteren. Je voegt dan een desinfecterend product toe aan het water, waarop je de jets in werking zet. Je ontsmet zo de leidingen van je spa. Het water waar het product in zit, laat je weglopen. Spoel de jacuzzi uit voordat je vers water toevoegt.

Cover en hoofdsteunen proper maken

Reinig regelmatig alle hoofdsteunen en de lederen cover van uw spa. Als je de zaken die in contact komen met het water proper houdt, blijft het water zelf ook langer proper. Met een cover reiniger voorkomt u dat de lederen stukken verkleuren door zonlicht.

Reinigingsmiddel toevoegen aan water

Voorkom dat er vervuiling in het water optreedt. Met een speciaal middel zorg je ervoor dat bacteriën en vuil in het water samenklonteren tot grote moleculen, die gemakkelijk door de filter worden opgenomen. Voor elk van deze stappen zijn er speciale producten op de markt. Bekijk het gamma van Abisco hier. Meer weten over het gebruik en verbruik van een jacuzzi? Lees dan onze blog.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES