Hoe reageren astma-patiënten op de sauna?

Veelgestelde vragen - 07 augustus 2015

Astmapatiënten, die vooral bij vochtig-warm weer door een groter aantal benauwdheidsaanvallen worden geplaagd, blijken de sauna goed te kunnen verdragen . In de openbare saunabaden komen veel astma –patiënten die het Finse bad al lang niet meer kunnen missen omdat zij hebben ontdekt dat door het nemen van saunabaden het aantal van hun aanvallen aanzienlijk kan worden beperkt.

In de droge hitte van de cabine  ontspant het spierweefsel rondom de luchtwegen zich als een reactie op de ingeademde warme lucht. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de kramptoestanden die aanvallen van benauwdheid kunnen doen ontstaan.

Maar niet alleen dat deze patiënten tijdens het saunabad vrij van aanvallen blijven , regelmatig saunabaden brengt ook een algemene verbetering van meer blijvende aard in de ademhalingsmoeilijkheden. Daarbij speelt ongetwijfeld een rol het feit dat de hormonenproductie van de bijnierschors door de sauna wordt gestimuleerd en de werking van het vegetatieve zenuwstelsel gunstig wordt beïnvloed.

Onderzoekingen van Prof. Krauss en Dr. Jurk en ook het medisch researchwerk van Dr. Köberle  hebben aangetoond dat de sauna bij astmapatiënten een sterke positieve invloed uitoefent op de meetbare luchtverplaatsing in de longen. Astmalijders, die vaak met een wat opgeblazen long te kampen hebben en ook zeer bevattelijk zijn voor infecties aan het bovenste deel van de luchtwegen, hebben zeer veel baat bij het hardende en weerstand verhogende effect van de sauna.

De aan astmapatiënten veelvuldig voorgeschreven uit de bijnierschors afkomstige hormoonpreparaten zijn vaak niet zonder een nadelige bijwerking een organisme in de groei. Professor Erikkson-Lihr , directrice van een Finse kliniek voor allergische ziekten, heeft destijds in een medische verhandeling al gewezen op de gunstige uitwerking van de sauna die de verstrekking van deze preparaten in veel mindere mate noodzakelijk maakt.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

Shop sauna's

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

Bekijk realisaties

Gerelateerde berichten

Hoe reageren astma-patiënten op de sauna?
Veelgestelde vragen - 07 augustus 2015
Mogen kinderen ook van de sauna gebruik maken? Mogen kinderen ook van de sauna gebruik maken?
Veelgestelde vragen - 21 maart 2012
Kan je moe worden van de sauna te gebruiken? Kan je moe worden van de sauna te gebruiken?
Veelgestelde vragen - 21 januari 2012