Hoe vaak moet ik het water van mijn jacuzzi verversen?

11 juni 2020 - Spa

Het beste is om het water van je jacuzzi drie à vier keer per jaar te vervangen. Dat wil zeggen dat je gemiddeld elke 3 à 4 maanden het water verwijdert en vers water toevoegt. Dat is niet alleen belangrijk voor de waterkwaliteit, maar ook voor de jacuzzi zelf. De enige manier waarop je de wand echt goed kan schoonmaken, is wanneer de kuip leeg is. Als je wil dat je jacuzzi lang meegaat en schoon blijft, moet dat regelmatig gebeuren.

Water kraan
Jacuzzi vullen met vers water

De regel van drie à vier keer per jaar staat natuurlijk niet vast. Hoe vaak je het water ververst, is ook afhankelijk van hoe de jacuzzi gebruikt wordt:

Hoe meer zielen, hoe meer verversen

Heb je bijvoorbeeld regelmatig een groep mensen op bezoek die allemaal meegenieten van je jacuzzi, dan vervang je het water best al eerder. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ geldt hier zeker wanneer je in de jacuzzi zit. Maar voor de eigenaar komt er ook een minder vreugdevol moment, namelijk het schoonmaken. Al is dat natuurlijk eigen aan een feestje.

Verhuur

Verhuur je je (vakantie)huis inclusief jacuzzi soms en wordt hij er op die manier door veel verschillende mensen gebruikt? Dan vervang je het water best na elke verhuring.

Zonnecrème

Komen er veel producten zoals zonnecrème in het water terecht, dan heeft dat ook een invloed op de kwaliteit van het water en de jacuzzi zelf. Dan moet je dus sneller de kuip reinigen en nieuw water toevoegen.

Hoe vervang je het water?

1. De jacuzzi leegmaken

Zorg er eerst voor dat je jacuzzi uitgeschakeld is. Sluit daarna een tuinslang aan op het kraantje aan de zijkant van je spa. Waar het kraantje zich precies bevindt, vind je terug in de gebruiksaanwijzing van je spa. Je kan de spa ook ledigen met een dompelpomp. Je kan dan kiezen aan welke kant je het water laat lopen. Staat je jacuzzi in de tuin? Laat het water dan gewoon in de tuin weglopen. Vermijd wel dat het naar planten of bloemen toeloopt, omdat de producten in de spa niet voor alle gewassen gunstig zijn. Tip: gebruik de laatste dagen voor de verversing geen producten in de jacuzzi. Je kan het water dan gebruiken om minder gevoelige planten te besproeien.

2. De spa reinigen

Maak de kuip van de jacuzzi schoon met een wandenreiniger. De rand tot waar de jacuzzi gevuld was, is meestal goed te zien. Het is belangrijk om die lijn goed te poetsen, want die wordt doorgaans het gemakkelijkst vuil. Maak ook de filters schoon.

3. Opnieuw vullen

De spa opnieuw vullen doe je met een tuinslang. Wanneer de kuip weer gevuld is, breng je de alkaliteit, de pH-waarde en het chloorniveau van het water op peil. Voeg daarna een nieuwe Vision-cassette toe aan de filter. Het is belangrijk dat je de spa tussen de verversingen goed onderhoudt, zodat het water altijd in goede conditie is. Dat is goed voor jou, maar ook voor de jacuzzi zelf. Bekijk het aanbod van jacuzzi’s, lees meer tips op onze blog of bezoek onze toonzaal in Kontich.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES