Sauna in de zomer

De sauna wordt vaak geassocieerd met de winter. Maar er zijn redenen genoeg waarom het ook in de zomer zalig en relaxerend kan zijn.

 • 1. Je verdraagt de warmte beter

  Door regelmatig in de sauna te zijn, oefen je je lichaam om beter tegen de warmte te kunnen. Handig als er een hittegolf aankomt!

 • 2. Je poriën worden gezuiverd

  In de zomer krijgt je huid het soms zwaar te verduren. Zo smeer je vaker crème of olie, zoals zonnecrème of aftersun. Je poriën kunnen daardoor dichtslibben. Een saunasessie is een goede manier om de poriën weer te zuiveren. Je huid blijft daardoor zachter.

 • 3. Dompelbad doet nog meer deugd

  Een dompelbad of koude douche na de sauna is heel gezond. Maar in de winter vergt het vaak veel moed om het koude water te trotseren. In de zomer is dat heel wat gemakkelijker: als het buiten lekker warm is, doet het nog meer deugd om koud te douchen of gewoon een emmer koud water of je heen te kappen.

 • 4. Positief effect op het immuunsysteem

  De sauna is goed voor een sterk immuunsysteem. En ja, dat is ook in de zomer nodig, want ook dan loop je door temperatuurschommelingen (bijvoorbeeld airco vs. de warmte buiten) risico op verkoudheden.

 • 5. De Belgische zomers

  Een saunasessie is een ideale activiteit voor een druilerige dag. En daar zijn er jammer genoeg heel veel van in België.

 • 6. Sauna geïntegreerd in de tuin

  Wil je ten volle genieten van de sauna in de zomer, dan is een buitensauna helemaal ideaal. Je kan er zelfs voor kiezen om een complete wellnesstuin in te richten met sauna én jacuzzi of zwemspa.

Ontdek de ontspanning die u verdient!
Bekijk onze realisaties