Zijn die hoge temperaturen geen gevaar voor onze huid?

12 juni 2020 - Veelgestelde vragen

Vaak hoort men beweren dat onze huid van het saunabaden te droog zou worden, dat ze gaat rimpelen; anderen waarschuwen tegen de mogelijkheid dat er zich in de sauna brandblaren op onze huid kunnen vormen. Maar de praktijk leert ons heel wat anders!

Door de warmte-overdracht op onze huid kan in de cabine haar temperatuur (normaal 32°C) wel met 10°C oplopen. Boven de 42°C huidtemperatuur ondervinden wij dat als een minder plezierig en “branderig” gevoel. De heetste plekken (tenen, knieën) worden dan wel eens met een handdoek afgedekt. Maar door de uittredende zweetsecretie wordt de huid ook onder die extreme omstandigheden altijd vochtig gehouden.

De verhoornde cellen van de opperhuid zwellen daarbij op en verliezen hun binding met de onderlaag. Voor zover deze bovenste huidlaag nog tijdens het saunabad wordt afgestoten en afgespoeld of afgewreven , hebben wij te maken met een wel zeer intensieve reinigende werking op de huid. Ook tijdens de afkoelperiode wordt de huid door het koude water steeds vochtig gehouden, zodat hier nauwelijks van enige “uitdroging” sprake kan zijn.

Zoals wij al eerder zagen zijn de koudwaterprikkels in afwisseling met de warme voetenbaden een uitstekende trainingsmethode voor de bloedvaten in onze huid met een gunstig neveneffect op de voeding en de vernieuwing van de huidcellen.

Schoonheidsspecialisten zijn dan ook onverdeeld enthousiast over dit bijzondere cosmetische effect van saunabaden. Onder invloed van de temperatuursverhoging worden de stofwisselingsprocessen in de huidcellen 2 tot 3 x versneld, wat een stimulans is voor de celvernieuwing en tevens de grotere aanmaak van afweerstoffen verklaart.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES