Jouw privé sauna: ook een boost voor je sociale leven

15 juillet 2020 - Sauna

Niet alleen je gezondheid vaart wel bij de sauna. Ook je sociale leven krijgt een boost door. Nodig je vrienden uit voor een heerlijke wellnessnamiddag in je tuin of een relaxed avondje bij je thuis – in je privé sauna of je eigen hammam.

Voor Finnen is de sauna van oudsher dé plek om elkaar te ontmoeten, de vriendschapsbanden aan te halen en samen te onthaasten. Goed gezien van die Finnen: nergens anders ben je zo ontspannen en heb je rustig de tijd om bij te praten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoog tijd dus om je vrienden uit te nodigen voor een Fins saunafeestje bij jou thuis.  

Gezellige saunafeestjes

Met een privésauna in je huis of tuin heb jij het beste van twee werelden. Je geniet van de gezelligheid van het wellnesscentrum. En je houdt het privé, met alleen de mensen om je heen die jij leuk vindt.
Samen met je vrienden je poolhouse-sauna of privéhammam in, lekker afkoelen in je zwembad of dompelton, en dan relaxen met een ijskoud drankje en een gezond hapje erbij. Grote honger? Steek de barbecue aan, schuif een pizza in je buitenoven, of laat gewoon wat lekkers brengen … als dat geen memorabele zondag is. 

Aufguss in je buitensauna: privé-aromatherapie 

Zomerse verkoudheid bezweren of heimwee naar de aufguss-sauna tijdens je skivakantie? Waarom niet een aromatische opgieting in je Finse sauna organiseren voor je gezin, vriendinnen of kameraden. Je hoeft niet eens met je handdoek te zwaaien: in je privésauna valt de weldoende warmte meteen als een comfortabel deken om je heen.Voeg een dopje van de wateroplosbare saunageuren toe aan het koude water in je sauna-emmer. Begin je opgieting altijd met de lichtere hout- en harsgeuren, switch dan naar bloemige of kruidige  geurtonen en eindig met de zwaardere citrusaroma’s. Leuke tip: laat je kinderen of vrienden raden welke geuren je opgiet. 

Privésauna? De dresscode bepaal jij 

Lijkt een badpak of zwemshort in de sauna je plots een goed idee als de schoonmama mee de warmte induikt? Wil jij met anderen erbij liever je handdoek omhouden bij het saunabaden? Of beleven jij en je vrienden sauna altijd puur natuur, zoals de Scandinaven het doen. Samen naakt op een handdoek in de sauna vergroot immers het gevoel van gelijkheid, en zorgt voor meer openheid in je gesprekken. Jij beslist: jouw privésauna, jouw kledingregels. 

Wij-tijd in je eigen sauna

Voor wie kleine of opgroeiende kinderen heeft, is een privésauna een zegen. Met het hele gezin de sauna in en afkoelen in de koude dompelton? Of op een warme dag lekker spetteren onder je stortbad in de tuin? Zo fijn is samen genieten. 

Liever wat us-time met zijn tweetjes? Ontsnap even naar je eigen sauna terwijl je kleintjes een dutje doen – de babyphone op gehoorsafstand. Of nodig je zus of broer uit voor een hammam bij je thuis: lekker bijkletsen terwijl je pubers gamen of chatten. Lang zal het niet duren voor ook je kinderen hun vrienden uitnodigen naar je wellnessparadijs. Zo kun je hen zijdelings in het oog houden, terwijl zij chillen met hun vriendinnetjes of kameraden.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES