Infraroodstraler

Over Infraroodstraler

Bij Abisco kan je terecht voor alle types losse infraroodlampen voor jouw infraroodcabine.

Infraroodlampen zorgen voor een gezonde transpiratie en hebben een aangenaam fysisch en psychisch effect op het lichaam. Volgende voordelen zijn gekoppeld aan het gebruik van een saunacabine met infraroodstraling:

  • Infraroodstraling heeft een geneeskrachtige werking tegen pijnlijke spieren en gewrichten. Het is dus ideaal bij bijvoorbeeld aandoeningen of sportblessures. Het infraroodlicht verbetert de doorbloeding van de spieren. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Zuurstof wordt bovendien gemakkelijker opgenomen.
  • De temperatuur in een infraroodcabine ligt iets lager dan deze van een droge sauna, maar genereert een groter transpiratievolume. Een infraroodsauna is wel draaglijker voor mensen die niet goed tegen warmte kunnen.
  • De transpiratie gebeurt van binnen naar buiten in het lichaam en niet als reactie op oververhitting.

 Verschillende soorten infraroodstralers:

Korte golf infraroodlampen (IR-A straler, ook full spectrum straler genoemd) hebben een intense werking omdat de straling doordringt tot diep in de huid. Dit zorgt voor een snelle opwarming van het lichaam en spieren.

IR-A-stralen worden daarom  beschouwd als de meest therapeutische en diepgaande. De aangeraden duur van blootstelling is wel beperkter dan bij de andere types. De aanbevolen tijd is maximaal 15 minuten.

IR-B/C-stralers zijn minder diepgaand dan IR-A-stralers. Ze zijn ideaal als u langere sessies wil doen in uw infraroodcabine. De middellange en lange golven dringen zachter door tot het lichaam.

Ook vind je in het Abisco infraroodassortiment de bedieningspanelen voor infraroodcabines terug. Deze bedieningspanelen dienen voor de bediening van de infraroodstraling in je infraroodcabine. Met deze kwaliteitsvolle bedieningspanelen kan je zowel de tijd als temperatuur binnenin je infraroodcabine regelen. Bij sommige bedieningspanelen voor infraroodlampen kan je zelfs het vermogen regelen.

Contacteer Abisco indien je meer informatie wenst over onze infraroodstralers. Je kan ook een kijkje komen nemen in onze Abisco showroom om er het effect van infraroodlampen te ervaren.