<Terug naar Zonnebank

Zonnebank Onderhoud

Bekijk de producten

Alle 1 resultaten worden getoond

Over Zonnebank Onderhoud

De warmte van een zonnebank zorgt vaak voor transpiratie. Het frequent onderhoud van de zonnebank en het schoonmaken van de plexi- of acrylplaat is zeer belangrijk. Wel dient dit te gebeuren met de juiste producten zodat de levensduur van de plexi- of acrylplaat gegarandeerd blijft.

Gebruik geen standaard allesreiniger voor het schoonmaken van je zonnebank, andere schoonmaakproducten kunnen de verschillende onderdelen van de zonnebank beschadigen. Gebruik dus specifieke schoonmaakmiddelen geschikt voor het reinigen van zonnebanken.

Abisco biedt kwaliteitsvolle producten van het topmerk Camylle aan. Deze producten zorgen voor een optimale en veilig onderhoud van je zonnebank.

Onderdelen op tijd vervangen

Indien de zonnebank intensief gebruik wordt, zal je na een bepaalde periode onderdelen dienen te vervangen. De onderdelen die je regelmatig dient te vervangen zijn de zonnebanklampen, de ventilatoren en de acrylplaten.

Zonnebanklampen vormen het belangrijkste onderdeel van de zonnebank. Na een bepaald aantal branduren nemen lampen in kracht af en garanderen ze niet meer hetzelfde resultaat. Best is dan deze lampen te vervangen. Vraag raad aan uw vakman in verband met welke lampen je zonnebank nodig heeft.

De ventilator dient best regelmatig stofvrij gemaakt te worden, alsook dient deze nagekeken te worden op defecten. Indien de ventilator stuk is, dient deze hersteld te worden, aangezien de temperaturen onder de zonnebank snel kunnen oplopen.

Gebruik de geschikte reinigingsproducten

Het ligoppervlakte van de zonnebank bestaat meestal uit acrylplaten. Omdat deze platen in onmiddellijk contact staan met het lichaam, is het hygiënisch deze platen na elke zonnebankbeurt te reinigen met daarvoor geschikte reinigingsproducten. Zo worden zweet en huidschilfers verwijderd.

Wat ook regelmatig dient nagekeken te worden is de timer geïntegreerd in de zonnebank. Het is namelijk essentieel dat de correcte bruiningstijd wordt weergegeven. Zo weet je perfect wanneer je best je zonnebankbeurt beëindigd.

Ook hoef je niet bang te zijn voor een dutje onder de zonnebank, de timer wekt je tijdig, zodat een te lange zonnebankbeurt wordt vermeden.

Bij Abisco
kan je steeds terecht voor vragen betreffende het onderhoud van je zonnebank en het schoonmaken van de zonnebank.