6 redenen om een voetenbad in je sauna te hebben

25 juli 2020 - Sauna

Een voetenbad in je sauna is zeker een meerwaarde. Dat heeft alles te maken met de heilzame werking van zo’n bad. Benieuwd waarom? Lees dan even verder.

Kom even tot rust tussen twee saunabeurten

Natuurlijk hou je van het ontspannen gevoel dat de sauna je geeft. Liefst van al ging je er de hele dag in, al doe je dat om gezondheidsredenen beter niet. Bij meerdere aansluitende sessies is een voetenbad weliswaar een fijne manier om tussendoor even tot rust te komen. Nadien ben je weer helemaal klaar om de sauna in te duiken.

Een voetenbad vooraf bereidt het lichaam voor

Wie vooraf een warm voetenbad neemt, bereidt het lichaam voor op het saunabezoek. Door het warme water stijgt de temperatuur van het bloed in je voeten alvast. Dat zet zich geleidelijk door naar je hele lichaam. Het is dus de perfecte start van een heerlijk ontspannende saunasessie.

Het stimuleert het transpireren tijdens het bezoek aan de sauna

Een ander voordeel van het voetenbad is het versterkende effect dat het heeft op de werking van de sauna. Tenminste, dat is het geval wanneer je het voetenbad vooraf neemt. Het stimuleert het transpireren en tijdens de saunasessie zullen afvalstoffen je lichaam makkelijker verlaten.

Een voetenbak verzacht het shockeffect

Het wordt wel vaker aangeraden om de sauna te beginnen met een warm voetenbad. In plaats van een verkwikkende ijskoude douche kun je na afloop ook eerst een koud voetenbad te nemen. Zo is het verschil in temperatuur minder groot en verzacht je het shockeffect. Veel mensen ervaren dit als aangenamer, terwijl een koud voetenbad na afloop nog altijd erg goed is voor je lichaam.

Ideaal om de voeten vooraf te reinigen

Natuurlijk is het in een openbare sauna voor iedereen aangenamer wanneer je proper en fris de ruimte binnengaat. Het voetenbad is dan een dankbare manier om dat voor je voeten te doen.

Een voetenbad is compact en makkelijk op te bergen

In feite vraagt een voetenbad thuis niet eens zo gek veel ruimte. Je kunt het eenvoudig ergens uit het zich opbergen indien je dat wenst. Zo staat het voetenbad nooit in het zicht wanneer je het niet nodig hebt.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES