Over Abisco

Natuurlijke inspiratie

Nog noordelijker dan de Noordpoolcirkel vind je Abisko. Een dorp in Zweeds Lapland omgeven door pure natuur: een enorm meer, bergen, sneeuw en het noorderlicht. Hoewel het er vaak -10°C vriest, voel je in dit kleine, idyllische dorpje niks dan warmte en gastvrijheid.

Met dit beeld in zijn achterhoofd richt Patrick Lagrange in 1987 Abisco op. Uit voorliefde voor de Scandinavische saunacultuur begint hij met de verkoop van sauna’s en stoombaden van het Zweedse topmerk Tylö.

Abisko dorp

Familiebedrijf

Na jarenlange groei geeft Patrick in 2007 de fakkel door aan zijn zoon Gaëtan. Zo krijgt de jarenlange expertise en wijsheid van Abisco een nieuw en fris elan: het bedrijf neemt meteen een voorsprong in de wellness-sector.

Vandaag vind je al hun sauna’s, stoombaden en infraroodsauna’s in een 600m2 grote showroom - met sinds 2020 ook een afdeling met buitensauna’s. Daarnaast kan Abisco ook snel uit stock leveren dankzij hun opslagruimte van maar liefst 1500m2.

Bezoek onze showroom

Gaëtan en Patrick Lagrange

Toekomst

Wat de toekomst brengt? Sowieso een derde generatie Lagrange die de liefde voor warmte en comfort meekrijgt en die – wie weet? – opnieuw de fakkel overneemt van vader op zoon.

En verder blijft Abisco doen wat het als familiebedrijf al meer dan 30 jaar doet. Producten in grote aantallen aankopen om scherpe prijzen te garanderen. Als groothandel andere leveranciers bevoorraden. Elke week tussen de 4 en 6 klanten het geluk van een eigen sauna laten ervaren. En vooral: de sfeer blijven ademen van dat kleine dorpje ten noorden van de Poolcirkel – warm, gezellig en met veel passie voor de Zweedse saunacultuur.

Sauna interieur

Jouw wellness begint in onze showroom

De ideale wellness? Die begint al in onze showroom. Nergens vind je zo'n ruim aanbod sauna’s, stoomdouches en kachels op één vloer. Vragen? Onze saunagekke experts adviseren je graag.

Heiveldekens 5, B-2550 Kontich

Informeer gratis en vrijblijvend

Ben je benieuwd hoe Abisco jou kan helpen?

Kijk gerust naar enkele van onze realisaties of contacteer ons.