Bespaar energie en euro’s dankzij de stand-byfunctie voor je sauna en stoombad

27 september 2022 - Sauna

Krijg je het ook net iets te warm van de stijgende energieprijzen? Dan hebben we goed nieuws voor je: verlaag je energiefactuur met één druk op de knop. Te mooi om waar te zijn? Zo klinkt het, maar de knop bestaat: het Elite-bedieningspaneel van TyloHelo.

Hoewel publieke sauna’s en stoombaden vrijwel elke dag bezocht worden, zijn ze niet elk uur in gebruik. Maar ze moeten wel warm zijn voor de volgende gasten. Vaak staat de sauna of het stoombad daarom de hele dag klaar, en dan loopt de energierekening algauw hoog op … zeker nu de energieprijzen zo aanzienlijk zijn. Gelukkig is er een oplossing waarmee je makkelijk en veel kan besparen.

Al gedacht aan een stand-byfunctie op je sauna of stoombad?

Dankzij zo’n stand-byfunctie hoeft je sauna of stoombad niet helemaal af te koelen. Zo genieten nieuwe gasten sneller van de juiste temperatuur of vochtigheid, én ga je een pak energiezuiniger te werk. Een knap staaltje technologie dat heel gebruiksvriendelijk is voor je gasten. 

Zo werkt de stand-byfunctie

Bij Abisco kan je terecht voor het Elite-bedieningspaneel van TyloHelo. Hierop vind je de energiezuinige stand-byfunctie. Twee concrete voorbeelden van hoe makkelijk het werkt:

  • Je sauna staat paraat op 55°C. Wanneer er gasten komen, kunnen ze met een simpele druk op de knop de sauna snel opwarmen tot 85°C voor een bepaalde duur. En na de saunabeurt? Dan koelt je sauna weer af tot aan die 55°C.
  • De generator van je stoombad staat klaar om te stomen, de watertank is op temperatuur, maar er hangt geen stoom in je hammam. Je gasten drukken op de knop en je cabine start met stomen.

Concreet: hoeveel bespaar je?

Dat is afhankelijk van je sauna, stoombad en energieprijs. Maar het gaat om enorme bedragen. Hoeveel exact? Dat bereken je eenvoudig via de online tool van TyloHelo. Je zal versteld staan.

Bereken je besparing

Energiezuinig? Jazeker, met TyloHelo

Met TyloHelo kies je sowieso voor een lagere energiefactuur. Enerzijds door het bedieningspaneel, maar anderzijds ook door hun energiezuinige sauna’s. Dus wil je je gasten een zalige sauna-ervaring aanbieden? En toch veel besparen op je energiefactuur? Dan kies je best voor TyloHelo. We zetten de voornaamste redenen nog eens op een rij:

  1. Snel opgewarmd: Dankzij het unieke tweekamerdesign van een energiezuinige TyloHelo-sauna warmt je kachel dubbel zo snel op.
     
  2. Besparingsmodus: Bereikt je sauna de gewenste temperatuur? Dan hoef je hem niet volledig uit te zetten. Je kachel heeft een energie-efficiënte besparingsmodus die de temperatuur constant houdt tijdens je hele saunabeurt. Je saunakachel gebruikt enkel wat energie om op temperatuur te blijven. Zo bespaar je tot 30% op je energieverbruik.
     
  3. Nog 30% extra besparen : We vertelden je al over het Elite-bedieningspaneel: je stelt gewoon in wanneer je sauna in downtime staat. Tijdens die uren kunnen gasten met een druk op de knop de temperatuur laten stijgen. Je sauna bereikt sneller de gewenste temperatuur, én je bespaart met deze functie nog tot 30% extra op je energiefactuur.

Nog geen energiezuinige sauna?

Klaar om je klanten of jezelf te verwennen met een unieke en energiezuinige sauna-ervaring? Kom zeker even langs in onze showroom in Kontich, of bekijk onze vele realisaties online.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES