Deze saunageuren helpen je de winter door

11 juni 2020 - Sauna

Heb jij soms last van winterblues? Of word je door het koude weer gemakkelijk verkouden? Dan is de sauna een leuke én gezonde remedie. Om de beleving nog intenser te maken, kan je er saunageuren aan toevoegen. De essentiële oliën in deze geuren hebben allemaal hun eigen specifieke werking. Wij sommen diegene op waar je in de winter het meeste baat bij hebt.

1. Dennengeur

Dennengeur wordt het meest geassocieerd met de winter, omdat het en de sfeer en de geur van de kerstboom oproept. Het werkt bovendien uitstekend tegen vermoeidheid, slapeloosheid en problemen met de luchtwegen.

2. Eucalyptus

Eucalyptus is de populairste geur in sauna’s en stoombaden. Het heeft een enorm verfrissend effect, en het werkt actief in op de luchtwegen en de ademhaling. Heb je vaak last van een verstopte neus in de winter of raak je niet van je hoest af? Dan kan een saunasessie met eucalyptus je snel beter doen voelen.

3. Rozemarijn

Voor wie zich in de winter minder energetisch voelt, is een saunageur met rozemarijn een echte oppepper: de belangrijkste eigenschap van het kruid is dat het opwekkend is en energie geeft. Het is een geur die je doet herleven. Daarnaast heeft het ook een helende werking tegen winterkwaaltjes zoals verkoudheden en griep.

4. Citroen

Voel je je in de winter wat neerslachtiger? Dan kunnen essentiële oliën van citroen je weer vrolijk maken en levenslust geven. Het is versterkend en oppeppend, en het verhoogt de natuurlijke weerstand.

5. Kies voor natuurlijke geuren

Als je een geur wil toevoegen aan je sauna, kies dan altijd voor kwaliteit. Dat is van belang voor je gezondheid én voor de levensduur van je sauna. De saunageuren van Camylle bestaan uit essentiële oliën die 100% natuurlijk en zuiver zijn. Zo kan je ten volle genieten van je sauna-ervaring.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES