Een goede ventilatie in je sauna is belangrijk

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

Ventilatie van de sauna zorgt ervoor dat een goede luchtkwaliteit in de saunacabine verzekerd wordt. Ook wordt de warmte hierdoor beter verdeeld in de sauna. Natuurlijke ventilatie is de beste en ook meest eenvoudige manier van ventileren. De luchtventilatie in je saunacabine dient aangepast te worden aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de sauna en het aantal mensen in de saunaruimte.

Hoe optimaal ventileren?

Een goede ventilatie in je saunaruimte creëren doe je als volgt. Plaats een luchtventilatieopening in de ruimte onder de saunakachel. Plaats een andere ventilatieopening in de wand diagonaal door de ruimte. De hete lucht die de saunakachel produceert, stijgt op in de saunacabine, een effect dat zorgt voor het aanzuigen van nieuwe buitenlucht via de ventilatieopening onder de saunakachel. De hete lucht wordt afgevoerd via de ventilatieopening in de andere wand. Voor deze luchtcirculatiemethode bestaan ook alternatieve oplossingen. Hier vind je 3 alternatieve manieren om te zorgen voor een goede ventilatie in je sauna:

  1. Een luchtventilatieopening wordt voorzien onder de saunakachel. Een tweede luchtventilatieopening bevindt zich in het plafond van de saunaruimte. Boven het plafond bevindt zich een loze ruimte, waarlangs de afgevoerde lucht wordt geleid.
  2. Een luchtventilatiekanaal wordt aangebracht onder de saunakachel. Het andere ventilatiekanaal wordt voorzien in een hoek tussen het plafond van de saunaruimte en de andere saunawand. De saunalucht wordt afgevoerd via een trommel onder het plafond van de sauna.
  3. Ventilatieopening onder de saunakachel. Een andere ventilatieopening wordt voorzien bovenaan de andere wand.

Bekijk ons aanbod ventilatieonderdelen

 

Kwaliteit

Kies voor je zelfbouw saunacabine kwalitatieve materialen en onderdelen. Voor de ventilatie van je sauna kan je opteren voor ventilatieroosters. Je kan je saunazelfbouwpakket thuis laten leveren en zelf aan de slag gaan. Je kan kiezen tussen verschillende sauna modellen en afmetingen.  Ook kan je opteren om je sauna uit te breiden met verschillende opties en kiezen voor bepaalde sauna-accessoires. Zo maak je je saunabeurt nog aangenamer.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES