Een sauna in de badkamer: alle voordelen op een rij

11 juni 2020 - Wellness

Een sauna in de badkamer: alle voordelen op een rij. De badkamer is een populaire plaats voor een sauna. Het heeft dan ook heel wat voordelen om in die ruimte een saunacabine te plaatsen. Welke? Dat lees je hier.

badkamer met sauna

1. Privacy

Veel mensen vinden het heerlijk om in de sauna te gaan, maar bezoeken niet graag een wellnesscenter omdat er weinig privacy is. Het idee om met wildvreemde mensen naakt in dezelfde ruimte te zitten, is niet voor iedereen even prettig. Met een sauna in de badkamer geniet je van rust én privacy. Je kiest zelf met wie je de ruimte deelt: je partner, familie, vrienden, of liefst nog helemaal alleen? Het kan allemaal.

2. Altijd ter beschikking

Een extra voordeel van een eigen sauna, is dat je ze kan gebruiken wanneer je maar wil. Je hoeft er niet naar toe te rijden of op voorhand een bezoek te plannen. Kan je ’s nachts niet slapen en wil je de rust opzoeken in de sauna? Of ben je een vroege vogel die al om 6 uur ’s ochtends geniet van een saunabezoek? Dan is een privésauna bij je thuis ideaal.

3. Combinatie met douche

De badkamer is een ideale locatie voor een sauna omdat je er alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. In een douche of bad kan je je meteen na je saunasessie onderdompelen in koud water.

4. Hygiëne

Schrikt de hygiëne je af om naar een publieke sauna te gaan? In je eigen sauna in de badkamer heb je die volledig zelf onder controle. Je beslist zelf wie er gebruik van kan maken, en bovendien kies je zelf met welke producten en hoe je ze onderhoudt.

5. Waarde van je huis

Een extra voordeel van een heel andere aard, maar wel mooi meegenomen: een sauna in de badkamer geeft extra cachet aan je huis. Wanneer je het verkoopt, zorgt de extra luxe van een sauna voor een meerwaarde.

6. Zelf een sauna in de badkamer plaatsen?

Wil je zelf ook een sauna in de badkamer? Bij Abisco vind je alle mogelijkheden: van een sauna op maat tot een zelfbouwpakket waar je zelf mee aan de slag kan. Breng een bezoek aan onze toonzaal of contacteer ons voor meer info.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES