Eucalyptus in de sauna: de geur die talloze kwaaltjes bestrijdt

11 juni 2020 - Sauna

Een heerlijke geur in de sauna helpt jou om volledig tot rust te komen. Met eucalyptus heb je meteen de juiste sensatie beet. Deze klassieker onder de heilzame planten staat bekend om zijn talloze gebruikstoepassingen in het dagelijks leven. Ook in de sauna bewijst eucalyptus zijn geneeskracht.

1. Weg met slijmen en vervelende hoest

Eucalyptus is vooral bekend voor de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen. Het is immers een natuurlijk product waarvan de geur rechtstreeks inwerkt op de cellen van de bronchiën of luchtwegvertakkingen. Vastzittende slijmen komen zo geleidelijk los. In de saunacabine zorgt de aromatische geur bovendien voor extra zuurstof. De luchtwegen worden daardoor helemaal vrijgemaakt, de longen openen zich.

Wie te kampen heeft met een aanhoudende hoest, zal merken dat de frisse en tegelijk scherpe geur van eucalyptus ook dat ongemak verhelpt. Weg met die vervelende kriebel in de keel. Eucalyptus verheft elk saunabezoek tot iets heilzaams om brochitis, keelpijn, verkoudheden en andere aandoeningen aan de luchtwegen aan te pakken.

2. Bestrijden van schadelijke bacteriën en ontstekingen

De geneeskrachtige eigenschappen van eucalyptus worden nog versterkt met een antiseptische werking: eucalyptus maakt de verdere ontwikkeling van schadelijke bacteriën en schimmels onmogelijk. Het is algemeen geweten dat thee op basis van eucalyptusbladeren aandoeningen zoals een blaasontsteking of ontstekingen van de maag- of darmslijmvliezen verhelpt.

Een saunasessie op basis van eucalyptus is dan weer de perfecte remedie tegen allerhande ontstekingen in de neus- en keelholte, denk maar aan strottenhoofdontsteking, ontstekingen van de amandelen of het mondslijmvlies.

3. Eucalyptus tegen reuma en migraine

Wetenschappelijk onderzoek toonde nog meer geneeskrachtige eigenschappen aan: eucalyptus werkt pijnstillend bij allerlei reumatische aandoeningen en migraine. Ook verhelpt het opvliegers, winderigheid en hartkloppingen tijdens de menopauze.

4. Zuurstof voor de hersenen

Door eucalyptus als geur aan de sauna toe te voegen, onderga je de heilzame werking die van deze plant uitgaat. Ontspannen en tot rust komen gaat dan als vanzelf. Doordat de plant zuurstof toevoegt aan de lucht, krijgt het concentratievermogen een duwtje. De hersenen krijgen immers meer zuurstof. Noest denkwerk zal je beter afgaan.

Wie worstelt met gevoelens van lusteloosheid zal na een saunasessie verrijkt met de geur van eucalyptus zich als herboren voelen. Ook dat is een van de gunstige gevolgen: eucalyptus verjaagt lusteloosheid.

5. De vertrouwde geur van een heerlijke wellnesservaring

Uit diverse eucalyptussoorten wordt aromatische olie gewonnen. Die wordt onttrokken aan de bladeren van de bomen of struiken en heeft – net als de geur die deze plant verspreidt – datzelfde heilzame effect op aandoeningen aan de luchtwegen en longen. Ze vormt de basis voor de flesjes eucalyptusconcentraat die je als geur aan je sauna kan toevoegen.

Eucalyptus is een van de meest populaire concentraten voor de sauna. Het is de vertrouwde geur van een heerlijk ontspannende wellnesservaring.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES