Hoe moet ik een infraroodcabine gebruiken?

11 juni 2020 - Infrarood

Een infraroodcabine is de ideale remedie tegen spierpijn en stress. We geven je enkele tips om ze goed te gebruiken, zodat je optimaal kan genieten.

infraroodcabine tylo padel tennis
Roosendaelveld sauna met infrarood

Drink voldoende water

Voordat je in de infraroodsauna gaat, moet je goed drinken. Tijdens de sessie worden er door het zweten veel afvalstoffen afgevoerd. Om je vochtpeil niet te erg te doen zakken, drink je best genoeg water te drinken. Ook met vers fruitsap kan je je lichaam gehydrateerd houden.

Laat de cabine 15 minuten opwarmen

Zet de infraroodstralers een kwartier voor je er in wil al aan. Dan is de cabine genoeg opgewarmd wanneer je er in wil stappen. De ideale temperatuur om plaats te nemen in de sauna is 35 à 40 graden. Tijdens de sessie kan de temperatuur oplopen tot 60 à 65 graden.

Ga naakt in de infraroodsauna

Infraroodstraling geeft minder omgevingswarmte, maar dringt diep door tot in de spieren. Als je badkleding aanhoudt, wordt dat effect (deels) tegengehouden door de laag stof. Bovendien is het, net als in een traditionele Finse saunahygiënischer om naakt in de infraroodsauna te gaan. Door op een handdoek te gaan zitten, vermijd je transpiratie in de saunabanken dringt.

Duur van een sessie

Hoe lang een sessie in de infraroodsauna mag duren, is afhankelijk van het type stralers. Als je IR-A-stralers (ook full spectrum of korte golf genoemd) in je cabine hebt, is de aanbevolen tijd maximaal 15 minuten. IR-B/C-stralen (middellange en lange golven) zijn minder diepgaand. Je kan er dus ook langere sessies in houden, tot 40 minuten.

Infraroodcabine ontsmetten

Zoals hierboven gezegd, gebruik je best altijd een handdoek als je op de saunabanken plaatsneemt. Dat verkleint de kans dat er bacteriën in de banken dringen. Toch is het best om de sauna regelmatig schoon te maken. Er zijn speciale onderhoudsproducten op de markt om de materialen in je infraroodcabine te onderhouden. Je ontsmet het hout best regelmatig met een desinfecterend middel. Om de banken langdurig te beschermen tegen vuil, is een bankolie aangewezen. Een infraroodsauna bij je thuis? Abisco heeft een uitgebreid gamma cabines, stralers en onderhoudsproducten. Bezoek onze showroom of bekijk het aanbod op de website.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES