Hou je sauna energiezuinig dankzij een stand-by functie

11 juni 2020 - Sauna

Bij een publieke sauna is er dagelijks een stroom van mensen. Hierdoor is de sauna niet constant in gebruik, maar moet hij wel klaar staan voor de volgende gasten. Als de sauna dan zijn warmte een hele dag blijft behouden, loopt de energierekening al gauw hoog op. Dankzij een stand-by functie hoeft je sauna niet helemaal af te koelen, waardoor nieuwe gasten sneller genieten van de juiste temperatuur.

Hoe werkt de stand-by functie van het Elite-bedieningspaneel?

Bij Abisco kan je terecht voor het Elite-bedieningspaneel van TyloHelo met de energiezuinige stand-by functie. Dit wil zeggen dat de sauna altijd paraat staat wanneer er gasten aankomen. Met een simpele druk op de knop warmt de sauna snel op naar de gewenste temperatuur. Na de saunabeurt koelt je sauna weer af tot een bepaalde temperatuur.

Energiezuinig? Dat doe je met TyloHelo

Wil je een energiezuinige saunaervaring aanbieden? Dan kies je voor TyloHelo. Dit merk heeft alles in huis om jou een energiezuinige oplossing aan te bieden.  Hier alvast enkele energiezuinige voordelen van jouw TyloHelo binnensauna:

1. Een snelle opwarming

Dankzij het unieke tweekamerdesign van je sauna warmt je kachel twee keer zo snel op.

2. Besparingsmodus

Wanneer de sauna de gewenste temperatuur bereikt, hoef je deze niet volledig uit te schakelen. Je kachel heeft een energie-efficiënte besparingsmodus. Zo behoud je de gewenste temperatuur tijdens de hele saunabeurt. Hierbij gebruikt je saunakachel enkel de energie die nodig is om op temperatuur te blijven. Hierdoor bespaar je tot dertig procent op je energieverbruik.

3. Stand-by modus voor als de sauna niet in gebruik is

Je stelt zelf op voorhand in wanneer je sauna in downtime staat. In deze uren van de dag kunnen bezoekers met slechts een druk op de knop de temperatuur omhoog laten gaan. Je sauna bereikt sneller de gewenste temperatuur. Bovendien bespaar je met deze functie tot dertig procent extra op je energiefactuur.

Zelf genieten van een energiezuinige sauna?

Je klanten of jezelf verwennen met een unieke saunaervaring? Dat doe je met een van de sauna’s van TyloHelo. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan langs in onze showroom

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES