Je stoomgenerator ontkalken: hoe pak je dat aan?

2 juli 2020 - Stoom

Wil jij altijd volop genieten van jouw stoomcabine? Dan is een goed onderhoud van belang. Niet zo alledaags, maar wel af en toe nodig: de ontkalking van jouw stoomgenerator. Maar hoe doe je dat precies? Met ons stappenplan lukt het je in no time. 

Waarom en hoe vaak ontkalk ik mijn stoomgenerator? 

De reden dat je je stoomgenerator af en toe moet ontkalken, ligt voor de hand: anders kan de generator schade oplopen. Wanneer de generator stoomt, komt zuivere waterdamp vrij. De kalk en mineralen uit het water blijven in de generator zitten en vormen een afzettingslaag. Die laag kan ervoor zorgen dat je generator verslijt. 

Hoe frequent je jouw stoomgenerator moet ontkalken, hangt in de eerste plaats dus af van de waterkwaliteit. Is je generator al een tijdje in gebruik? Dan is het zéker tijd voor een ontkalkingsbeurt. 

Een stoomgenerator van degelijke kwaliteit zal je minder snel moeten ontkalken. In ons aanbod ontdek je de nieuwste modellen. 

Hoe ontkalk je je stoomgenerator?

Het ontkalken van je stoomgenerator is heel eenvoudig. Om het ontkalkingsproces in gang te zetten, moet je stoomgenerator om te beginnen draaien. Zorg ervoor dat je je ontkalkingsproduct bij de hand hebt.

Stoomt je generator? Dan kun je overgaan op het volgende stappenplan:

  • Schakel je stoomgenerator opnieuw uit.
  • Na vijf minuten maak je de borgmoer van de driewegkoppeling bovenaan los en giet je met een trechter het ontkalkingsproduct in de tank.
  • Schroef de borgmoer weer vast. Het middel krijgt nu rustig de tijd op te lossen en in te werken op je generator. 
  • Na ongeveer een uur zal je stoomgenerator de tank automatisch leegmaken en spoelen.

Je stoomgenerator is opnieuw klaar om in gebruik te nemen. Alle producten voor een noodzakelijk onderhoud van je stoombad vind je hier.

Nog vragen over de ontkalking van jouw stoomgenerator? Benieuwd wat er nog zoal komt kijken bij het onderhoud van je stoomcabine? Neem contact met ons op. 

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES