Met de 3-in-1-sauna hoef je niet te kiezen

22 juli 2020 - Sauna

Een traditionele Finse sauna, gecombineerd met een infraroodsauna én een stoomsauna: dat krijg je als je kiest voor deze 3-in-1-variant. En dat alles in slechts één cabine!

De Finse sauna als uitgangspunt

Deze combinatie vertrekt vanuit de traditionele Finse sauna. Dat wil zeggen dat de cabine verwarmd wordt met een saunakachel. Hete lucht verspreidt zich in de ruimte wanneer je water over de gloeiende saunastenen giet.

Een saunasessie is meer dan een aangename beleving. Het heeft immers ook een positief effect op je lichaam en geest. Het is goed voor je hart en luchtwegen en versterkt bovendien je immuunsysteem.

Door essentiële oliën aan de Finse sauna toe te voegen, breid je die gunstige werking verder uit: zo werkt lavendel bijvoorbeeld ontspannend, terwijl rozemarijn een vitaliserend effect heeft. Lees er hier alles over.

Plaats infraroodstralers voor rechtstreekse warmte

Door in de cabine infraroodstralers te installeren, kun je deze wellnessruimte ook gebruiken als infraroodsauna. De werking verschilt van de Finse sauna. Infraroodstralers verwarmen immers niet de lucht, maar geven hun warmte rechtstreeks door aan je huid en spieren.

De temperatuur in de cabine ligt dan veel minder hoog, waardoor veel mensen het draaglijker vinden. Natuurlijk kies jij voor jezelf waar je het meeste van geniet. Weet dat de werking van een infraroodsauna helpt om spier- en gewrichtspijnen aan te pakken.

Weetje: infraroodstralers geven meteen warmte en hebben geen tijd nodig om op te warmen.

Ook te gebruiken als stoomsauna

Hou je van een deugddoende stoomsauna? Ook dat kan met dit 3-in-1-type. Je hebt enkel een combi-saunakachel nodig. Dit toestel zorgt ervoor dat je droge sauna kan transformeren in een haast tropische omgeving. Voeg essentiële oliën toe om je sessie extra te verrijken.

Abisco realiseert een combinatiesauna op maat van jouw verwachtingen. Wil je graag meer weten of inspiratie opdoen? Aarzel dan niet om contact op te nemen of om een bezoekje te brengen aan onze showroom in Kontich.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES