Royal Antwerp FC spelers in topvorm met Tylö-sauna

25 juli 2020 - Sauna

Abisco installeert sauna in kleedkamers Bosuilstadion

Royal Antwerp FC wil de kleedkamers van zijn spelers professioneler inrichten. De club vraagt Abisco om een sauna te installeren in het spelersheiligdom van het Bosuil-stadion. Die moet de topconditie van de Antwerp-profvoetballers ondersteunen.

De Bosuil is een van de oudste actieve voetbalstadions gebruikte voetbalstadions in België. In het afgelopen seizoen werd het stadion en zijn tribunes grondig gerenoveerd. En nu worden ook de kleedkamers van de spelers onder handen genomen. Ze moeten professioneler ingericht worden, vindt Paul Gheysens, eigenaar van Royal Antwerp FC. En daar hoort een sauna bij – naast massagetafels, therapeutische ijsdompelbaden en een jacuzzi.

In het kader van hun partnerschap, vroeg Paul Gheysens aan Abisco om een kwaliteitssauna te installeren in het spelersheiligdom van het Bosuilstadion: de kleed- en verzorgingsruimtes. Hier bereiden de spelers zich op de match voor, recupereren ze na een training, en verzorgen ze hun topconditie om nog straffere prestaties op het veld neer te zetten.

Sauna om topprestaties neer te zetten

Om hun conditie aan te scherpen, zweert Laszlo Bölöni, trainer van Antwerp, alvast bij saunabezoek voor zijn spelers. Twee dagen voor elke thuis- en uitwedstrijd moet de Antwerp-ploeg verplicht de sauna in. Als voetballer had Bölöni daar vroeger zelf goede ervaringen mee.

Die overtuiging wordt nu ook wetenschappelijk onderschreven. Naast tussentijds vasten zouden temperatuurverschillen gunstig zijn om spelers uit hun comfortzone te halen en mentaal én fysiek op stressbestendigheid te trainen. Stellen voetballers zich – uit vrije wil – acuut bloot aan grote warmte? Dan leert hun lichaam om ook sterk te presteren bij de normale verhitting tijdens een match, en blijven ze ook bij zuiderse temperaturen alert. Volgens recente studies zouden voetballers deze thermoregulerende capaciteit kunnen trainen door te warm aangekleed te trainen. Maar ook een saunabezoek voor een match zou helpen.

Ontspannen het teamgevoel versterken

Maar met de sauna die Abisco in de kleedruimte van het Bosuitlstadion plaatst, kunnen spelers ook samen fysiek en mentaal ontspannen in hun vertrouwde omgeving. En nu kunnen ze de sauna naar behoefte en believen gebruiken  – zonder zich daarvoor als ploeg te moeten verplaatsen.

Deze saunabeleving ligt ook binnen jouw handbereik. Bezoek ons, we informeren je graag over ons aanbod van sauna- stoom- en infraroodcabines, en hoe je die eenvoudig thuis plaatst.

Bron:  Sportmagazine.knack.be en VoetbalBelgië.be

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES