Royal Antwerp FC spelers in topvorm met Tylö-sauna

25 juli 2020 - Sauna

Abisco installeert sauna in kleedkamers Bosuilstadion

Royal Antwerp FC wil de kleedkamers van zijn spelers professioneler inrichten. De club vraagt Abisco om een sauna te installeren in het spelersheiligdom van het Bosuil-stadion. Die moet de topconditie van de Antwerp-profvoetballers ondersteunen.

De Bosuil is een van de oudste actieve voetbalstadions gebruikte voetbalstadions in België. In het afgelopen seizoen werd het stadion en zijn tribunes grondig gerenoveerd. En nu worden ook de kleedkamers van de spelers onder handen genomen. Ze moeten professioneler ingericht worden, vindt Paul Gheysens, eigenaar van Royal Antwerp FC. En daar hoort een sauna bij – naast massagetafels, therapeutische ijsdompelbaden en een jacuzzi.

In het kader van hun partnerschap, vroeg Paul Gheysens aan Abisco om een kwaliteitssauna te installeren in het spelersheiligdom van het Bosuilstadion: de kleed- en verzorgingsruimtes. Hier bereiden de spelers zich op de match voor, recupereren ze na een training, en verzorgen ze hun topconditie om nog straffere prestaties op het veld neer te zetten.

Sauna om topprestaties neer te zetten

Om hun conditie aan te scherpen, zweert Laszlo Bölöni, trainer van Antwerp, alvast bij saunabezoek voor zijn spelers. Twee dagen voor elke thuis- en uitwedstrijd moet de Antwerp-ploeg verplicht de sauna in. Als voetballer had Bölöni daar vroeger zelf goede ervaringen mee.

Die overtuiging wordt nu ook wetenschappelijk onderschreven. Naast tussentijds vasten zouden temperatuurverschillen gunstig zijn om spelers uit hun comfortzone te halen en mentaal én fysiek op stressbestendigheid te trainen. Stellen voetballers zich – uit vrije wil – acuut bloot aan grote warmte? Dan leert hun lichaam om ook sterk te presteren bij de normale verhitting tijdens een match, en blijven ze ook bij zuiderse temperaturen alert. Volgens recente studies zouden voetballers deze thermoregulerende capaciteit kunnen trainen door te warm aangekleed te trainen. Maar ook een saunabezoek voor een match zou helpen.

roxx saunaroom
stoombad
elite bedieningspaneel

Hoewel publieke sauna’s en stoombaden vrijwel elke dag bezocht worden, zijn ze niet elk uur in gebruik. Maar ze moeten wel warm zijn voor de volgende gasten. Vaak staat de sauna of het stoombad daarom de hele dag klaar, en dan loopt de energierekening algauw hoog op … zeker nu de energieprijzen zo aanzienlijk zijn. Gelukkig is er een oplossing waarmee je makkelijk en veel kan besparen.

Al gedacht aan een stand-byfunctie op je sauna of stoombad?

Dankzij zo’n stand-byfunctie hoeft je sauna of stoombad niet helemaal af te koelen. Zo genieten nieuwe gasten sneller van de juiste temperatuur of vochtigheid, én ga je een pak energiezuiniger te werk. Een knap staaltje technologie dat heel gebruiksvriendelijk is voor je gasten. 

Zo werkt de stand-byfunctie

Bij Abisco kan je terecht voor het Elite-bedieningspaneel van TyloHelo. Hierop vind je de energiezuinige stand-byfunctie. Twee concrete voorbeelden van hoe makkelijk het werkt:

  • Je sauna staat paraat op 55°C. Wanneer er gasten komen, kunnen ze met een simpele druk op de knop de sauna snel opwarmen tot 85°C voor een bepaalde duur. En na de saunabeurt? Dan koelt je sauna weer af tot aan die 55°C.
  • De generator van je stoombad staat klaar om te stomen, de watertank is op temperatuur, maar er hangt geen stoom in je hammam. Je gasten drukken op de knop en je cabine start met stomen.

Concreet: hoeveel bespaar je?

Dat is afhankelijk van je sauna, stoombad en energieprijs. Maar het gaat om enorme bedragen. Hoeveel exact? Dat bereken je eenvoudig via de online tool van TyloHelo. Je zal versteld staan.

Bereken je besparing

Energiezuinig? Jazeker, met TyloHelo

Met TyloHelo kies je sowieso voor een lagere energiefactuur. Enerzijds door het bedieningspaneel, maar anderzijds ook door hun energiezuinige sauna’s. Dus wil je je gasten een zalige sauna-ervaring aanbieden? En toch veel besparen op je energiefactuur? Dan kies je best voor TyloHelo. We zetten de voornaamste redenen nog eens op een rij:

  1. Snel opgewarmd: Dankzij het unieke tweekamerdesign van een energiezuinige TyloHelo-sauna warmt je kachel dubbel zo snel op.
     
  2. Besparingsmodus: Bereikt je sauna de gewenste temperatuur? Dan hoef je hem niet volledig uit te zetten. Je kachel heeft een energie-efficiënte besparingsmodus die de temperatuur constant houdt tijdens je hele saunabeurt. Je saunakachel gebruikt enkel wat energie om op temperatuur te blijven. Zo bespaar je tot 30% op je energieverbruik.
     
  3. Nog 30% extra besparen : We vertelden je al over het Elite-bedieningspaneel: je stelt gewoon in wanneer je sauna in downtime staat. Tijdens die uren kunnen gasten met een druk op de knop de temperatuur laten stijgen. Je sauna bereikt sneller de gewenste temperatuur, én je bespaart met deze functie nog tot 30% extra op je energiefactuur.

Nog geen energiezuinige sauna?

Klaar om je klanten of jezelf te verwennen met een unieke en energiezuinige sauna-ervaring? Kom zeker even langs in onze showroom in Kontich, of bekijk onze vele realisaties online.

 

laava 2

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES