Is saunabaden een middel om te vermageren?

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

Door het saunabaden verliezen wij gewicht, maar vermageren doet men er zonder meer niet van . Zoals reeds eerder beschreven, wordt er in de sauna ongeveer 20-40 gram vocht uitgetranspireerd, wat bij 3 saunagangen (ieder van 8-12 minuten) een totaal gewichtsverlies van 500-1500 gram betekent.

En een kilo minder op de weegschaal is voor de meesten van ons toch wel een reden tot vreugde.

Het gewichtsverlies wordt voor 98% veroorzaakt door een (tijdelijk) verlies aan vocht (water). Maar om een blijvend lager lichaamsgewicht te bereiken, d.w.z. het afbreken van de vetreserves te bevorderen , moeten wij aan ons lichaam eenvoudig minder calorieën presenteren dan er voor de dagelijkse arbeid vereist zijn .

Afslanken is nog altijd een zeer geleidelijk verlopend proces. U kunt er heel goed op de dag van het saunabad mee beginnen. Zo weinig mogelijk drinken na afloop van het bad en vooral niet teveel eten. Limonade, bier en vooral sterk alcoholhoudende dranken bevatten veel calorieën !

Drink daarom liever ongezoet mineraal-en vitaminerijk vruchtensap . Een beetje vasten na de sauna doet geen mens kwaad (de slaap verdringt gemakkelijk onze honger). Maar nooit met een lege maag aan het saunabad beginnen, want dan kunnen er moeilijkheden met de bloedsomloop bestaan. De dag na de sauna is het meest geschikt om te vasten.

Een voorbeeld om U moed te geven : wij kennen zeer veel saunabezoekers die in de loop van een seizoen 5 tot 10 kg gewicht hebben verloren. Het gaat er alleen maar om niet in de vroegere eetgewoonten terug te vallen. De eenmaal verloren pondjes zitten er bij U veel sneller weer op dan bij iemand die voorheen altijd slank is gebleven.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES