Tylö saunakachels versus andere merken

12 juni 2020 - Sauna

Wanneer u op zoek bent naar een sauna en bijhorende saunakachel, wordt u de dag van vandaag vaak overladen met allerlei namen, slogans en promoties. Laat u hierdoor echter niet om de tuin leiden, want er is maar één merk het juiste voor u en uw gezin: Tylö. In het hierop volgende pleidooi voor de Tylö sauna(kachel) zal u zien waarom; hij overtroeft zijn concurrenten met een nooit geziene kwaliteit en dit op alle essentiële karakteristieken die een sauna eigen is.

1. Temperatuur

Stenen van andere merken dan Tylö bereiken na 25 minuten een temperatuur van 290°, wat een temperatuur van 67° in uw sauna betekent. Een Tylö sauna daarentegen bereikt in eenzelfde tijdspanne een temperatuur van 90° doordat de stenen opwarmen tot een temperatuur van 410°. Op het gebied van temperatuur overtreft Tylö bijgevolg ruim zijn concurrenten!

2. Energieverbruik

Een Tylö saunakachel bevat twee luchtschachten (links en rechts). Dit betekent dat uw sauna in een mum van tijd verwarmd wordt tot de gewenste temperatuur. Bij merken andere dan Tylö, wordt de luchtstroom verhinderd door de stenen die het hele toestel in beslag nemen. Men gaat hier immers eerst de stenen opwarmen die dan op hun beurt de sauna gaan verwarmen. In cijfers uitgedrukt wilt dit zeggen dat een Tylö saunakachel 2,8kWh verbruikt om een temperatuur van 90° te bereiken, terwijl dit getal bij andere kachels tot ruim 6,0 kWh stijgt om eenzelfde temperatuur te bekomen!

3. Capaciteit waterprojectie

Water vindt haar eigen niveau, dat is iedereen wel bekend. Dit is precies waarom een Tylö saunakachel een diep, roestvrij stalen compartiment bevat, waarin de stenen zich bevinden. Dit gegeven, samen met een hogere steentemperatuur, bepaalt dat een Tylö saunakachel een hogere waterprojectiecapaciteit heeft dan zijn tegenhangers. Het steencompartiment van andere merken zijn immers breed en ondiep geschapen wat, samen met een lagere steentemperatuur, maakt dat ze een lagere waterprojectiecapaciteit hebben. Dit heeft als resultaat dat 80% van het water in de Tylö saunakachel wordt omgezet in stoom, dit tegenover een povere 53% in saunakachels van andere merken.

4. Hoeveelheid stenen

Verschillende Europese autoriteiten, actief op het gebied van controle van saunakachels, hebben aangetoond dat de Tylö saunakachel veilig is in gebruik, ongeacht de hoeveelheid stenen. Hij kan zelfs zonder stenen gebruikt worden in tegenstelling tot zijn rivalen, waar het gebruik van de juiste hoeveelheid stenen noodzakelijk is om brandgevaar te voorkomen!

5. Scandinavische topkwaliteit

De Tylö saunakachels zijn vervaardigd uit materialen van Scandinavische topkwaliteit, in vele gevallen anders dan zijn concurrenten. De Tylö saunakachel heeft een langere levensduur en bezorgt u bovendien bij elk saunabezoek een ongekende sensatie van genot, ontspanning en rust. Het vormt een ware verademing voor zij die nu en dan wensen te ontsnappen aan de wel bekende alledaagse drukte en stress. Tylö biedt u bovendien een garantie van 5 jaar (particulier gebruik), wat u gerustheid en zekerheid biedt, in tegenstelling tot vele andere merken. Zoals u net heeft opgemerkt: Tylö staat in voor een ongeziene kwaliteit die u en uw woning meer dan waard is. Samengevat betekent dit dat u en iedereen, die de aanschaf van een sauna overweegt, de Tylö sauna en bijhorende saunakachel ongetwijfeld in overweging dient te nemen!

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES