Waarom gaan we in de sauna?

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

Hoe komt het toch dat juist in deze eeuw van technische vooruitgang, waarin onze mogelijkheden op allerlei gebied zoveel groter zijn geworden, een in feite uiterst primitief badgebeuren als de sauna zich plotseling in een overweldigende belangstelling mag verheugen? Het antwoord wordt gegeven door ons lichaam zelf: de sauna voorziet in een behoefte!

De sauna voorziet in deze tijd de zo broodnodige psychisch-fysische ontspanning, zij zorgt voor hernieuwde energie en grotere prestaties, afvoer van schadelijke stoffen, biedt compensatie voor het gebrek aan beweging en verbetert onze conditie, vooral met betrekking tot de functie van hart-en bloedvaten.

Bij een onlangs in Duitsland gehouden enquête onder 10.000 bezoekers van openbare saunabaden gaf 65 % van de ondervraagden op dat zij vooral naar de sauna gingen omdat men zich er zo goed kon ontspannen en omdat het een zodanige plezierige bezigheid was.

Op meer dan de helft van het aantal verwerkte formulieren werden ook de verhoging van weerstand tegen infectieziekten, een groter gevoel van fitheid en het verbeteren van de prestaties als duidelijk waarneembare effecten van het saunabaden aangegeven. De wens om slank te blijven, de lichaamsreiniging, de verzorging van de huid of het verlangen er goed uit te zien bleek mensen in mindere maten naar de sauna te lokken.

Slechts 17 % van de ondervraagden gaf aan naar de sauna te gaan om daarmee de genezing van een bepaalde ziekte te bewerkstelligen. Opvallend was echter wel dat de vele saunabaders bevestigden met het nemen van saunabaden te zijn begonnen om het optreden van steeds weer terugkomende ziektes te voorkomen.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES