Waarom infraroodstralen goed zijn voor de huid

22 juli 2020 - Infrarood

Een infraroodsessie is een heerlijke manier om te ontspannen en tot rust te komen. Ook voor je huid is het gunstig.

Bekijk ons aanbod infraroodcabines 

Infraroodstralers warmen de huid op

Om het positieve effect van infraroodstralen op je huid te begrijpen, is het nuttig om te weten hoe een infraroodsauna precies werkt. In de cabine is namelijk geen kachel aanwezig, zoals dat bij een klassieke Finse sauna het geval is. Een infraroodsauna werkt op basis van infraroodstralers: de huid neemt 80% van die straling op, slechts 20% wordt afgegeven aan de lucht in de cabine. Hierdoor profiteert je lichaam optimaal van alle gezondheidsvoordelen die een infraroodsauna met zich meebrengt.

Stralen stimuleren miljarden cellen in de huid

De huid zal de infraroodstraling absorberen en omzetten in warmte. Anders gezegd: de aangename stralingswarmte van de infraroodstralers dringt door tot diep in de huid. Het zorgt ervoor dat de miljarden huidcellen rechtstreeks gestimuleerd worden. Tegelijk zullen onderhuidse bloedbanen en haarvaatjes opwarmen, waardoor de temperatuur van het bloed verhoogt en de bloedvaten uitzetten.

Je huid krijgt een gezonde, frisse teint

Van een sessie in een infraroodcabine ga je flink zweten. Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodstralen de aanmaak van collageen. Dat is een natuurlijk eiwit dat je huid soepel en jong houdt. Rimpels, pigmentvlekken en andere oneffenheden worden minder zichtbaar.

Weetje: wie last heeft van acne, eczeem of een andere huidaandoening heeft baat bij één of meerdere infraroodsessies.

Raak verlost van cellulitis door infraroodbehandelingen

Cellulitis is een huidaandoening die heel wat mensen onzeker maakt. In feite gaat het om een gelachtige substantie die in ‘zakjes’ onder de huid bivakkeert. Warmte die diep in de huid dringt en je flink doet zweten, helpt om van die zakjes verlost te geraken. Het zijn immers afvalstoffen waar je van af moet. Er is geen betere – én aangenamere – manier om dat te doen dan een regelmatige infraroodsessie

Bekijk ook ons aanbod infraroodstralers

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES