Tuinpaviljoen met privésauna op maat: rust midden in de natuur

Meer dan verwennerij is sauna een levenswijze voor dit echtpaar uit Aartselaar. Bij heraanleg van hun bostuin laten ze er daarom een wellnesspaviljoen bouwen. Abisco ontwerpt en plaatst de panoramische binnensauna die op pure en natuurlijke saunabeleving is ingericht.

Wellness naar Finse saunatraditie

Naar ware Finse traditie nemen deze ervaren wellnessgenieters hun saunabad het liefst midden in de natuur. Ze zijn ook erg op rust en privacy gesteld. Dus wanneer ze de parktuin naast hun woning heraanleggen, laten ze midden in het bos een ecologisch zwembad plaatsen en een tuinpaviljoen dat in de natuurlijke omgeving opgaat. Uitgerust met een douche en sanitair, een keuken en loungeruimte staat dit paviljoen volledig in teken van de pure saunabeleving en het comfort.

High-end sauna-afwerking

In samenspraak met het echtpaar en tuinontwerper KM Tuinplanning ontwerpt Abisco de sauna voor dit wellnesspaviljoen. Het duurzame gerookt thermoalder harmonieert mooi met het padoek-hout waaruit het buitenhuis is opgetrokken. Zacht en indirect licht vergroot de rust die het interieur uitademt. Domotica zorgt voor extra comfort: zo bedient het koppel de sauna vanop afstand via een app op hun smartphone en is er een alarmknop voor noodgevallen.

Eén met de natuur

Het echtpaar houdt van een saunabad in hoge temperaturen met aromatische opgietingen. Daarom plaatsen we de krachtige opgietkachel van TylöHelo centraal, en zorgen we ook voor twee comfortabele hoge ligbanken in L-vorm. Om de natuurbeleving te vergroten geeft het panoramische raam deze saunaliefhebbers een adembenemend open zicht op hun parktuin. Zo ontspant het echtpaar - in diep deugddoende warmte - midden in het bos.