Genieten. Ook als de publieke sauna sluit

Roger en Vera uit Lier gaan al 30 jaar lang, 2 keer per maand naar een sauna- en wellnesscomplex. Daar nemen ze een hele dag de tijd om zalig te genieten van het comfort van hete lucht. Want dat is wat hen écht tot rust doet komen: ontspannen in de sauna. Maar dan komt het coronavirus, en de wellnesscentra moeten sluiten. Alleen blijft dit Lierse koppel niet wachten tot alles weer opent …

De zoektocht leidt naar Abisco

“We zijn online gaan zoeken naar een sauna die bij ons past”, zegt Roger. “Ons oog valt al snel op één type sauna. Een elegant en niet te zwaar model dat mooi in onze tuin zou passen.” Na het online aanbod van bijna alle saunafirma’s van de benelux te vergelijken, kiezen ze ervoor om met Abisco te werken. “Op de website van Abisco vonden we alle informatie die we nodig hadden. En ons besluit stond vast.” Een tijdje later pronkt de cederhouten sauna in hun tuin.

“Heel goed, correcte, snelle en vriendelijke communicatie. Ook met de zaakvoerder.”

Kwaliteit voor alle zintuigen

Vera en Roger zijn overtuigd van het type sauna, maar besluiten hem toch nog ietwat naar hun hand te zetten. En ze hebben overschot van gelijk. Ze vragen een extra raam richting de tuin, en verplaatsen de deur naar de kant van het huis. Hierdoor kijken ze vanuit hun keuken, door de sauna, in de tuin. Aan de kant van de buren laten ze privacy panels installeren, zo komt er licht binnen en houden ze eventuele nieuwsgierige blikken buiten. Een extra troef van hun sauna? “De geur”, legt Vera uit. “Het rode Canadese cederhout ruikt enorm lekker. Zowel tijdens de saunabeurt als erna, wanneer het regent bijvoorbeeld. Dan komt de rustgevende geur zelfs tot op ons terras.”

Weer of geen weer

Door de sauna buiten te zetten – en niet te ver van hun huis – zorgen buitenmensen Roger en Vera voor een uitbreiding van hun buitenleven. Zo kunnen ze het hele jaar door van hun nieuwe sauna én hun tuin genieten. Wanneer het regent of koud is, warmen ze gezellig op in de sauna. Schijnt de zon? Dan koelen ze na een heerlijke sauna gewoon af in de schaduw van hun terras. Dat is hetzelfde als op vakantie gaan, toch?

“Op minder dan een dag stond onze sauna er. Abisco werkte snel én nauwkeurig.”