Infraroodsauna biedt jong koppel dagelijks gezonde ontspanning

Gezonde ontspanning inlassen in het dagelijkse drukke leven? Meer dan welkom voor dit jonge koppel uit Kapellen. Abisco ontwerpt een infraroodsauna die perfect binnen het interieurconcept voor hun gerenoveerde woning past.

Van bergkamer naar infraroodsauna

Jonge ouders, hardwerkende professionals en fervente sporters: veel tijd voor een saunabezoek buitenshuis heeft dit koppel uit Kapellen niet. Toch willen ze gezonde ontspanning in hun drukke leven passen en de helende infraroodwerking dagelijks beleven. Als ze hun nieuwe huis verbouwen, vragen ze interieurarchitecte Lieve Pillen om een infraroodsauna in het interieurontwerp op te nemen. De ideale ruimte hebben ze al: een bergingskamer met ongelijke muren.

Integraal deel van het interieurconcept

Abisco tekent een 3D-ontwerp uit voor een infraroodsauna die zich perfect naar de bergingskamer voegt. De L-vormige zit- en ligbanken benutten de ruimte met de vooruitspringende muur optimaal. Dankzij infraroodpanelen in de wanden en banken en zacht indirect licht in plafond en nissen ontstaat de oase van rust en ontspanning die het koppel zoekt. Een discrete glazen designdeur geeft toegang tot dit wellnessparadijsje. Gezet in een fijn frame past ze naadloos in het strakke interieur.

Infrarood als levensstijl

Met hun infraroodsauna is gezonde relaxatie nu een dagelijkse routine geworden. Het grote voordeel is de tijdswinst, zo vindt het koppel. De infraroodsauna warmt snel op, en dankzij de fullspectrumpanelen werkt een kort infraroodbad meteen diep op het hele lichaam in. In 15 minuten glijdt de stress van hen af en ontspannen hun nek en schouders. Ook recupereren ze sneller na een sportieve inspanning. Een plus voor de fervente fietsers en lopers die ze zijn.