Ghelamco kiest opnieuw voor Abisco

Abisco en Docora? Dat is intussen een winning team. Na hun succesvolle samenwerking voor tribune 1 in het Bosuilstadion van Royal Antwerp FC koos de dochteronderneming van Ghelamco opnieuw voor Abisco als zijn wingman. Het project? Een prestigieuze wellnessruimte voor de spelers onder tribune 4.

Abisco scoort opnieuw!

“Een complete wellnessruimte in de voetbalsfeer? Dat project is me op het lijf geschreven,” zegt Gaëtan Lagrange, eigenaar van Abisco. “Sauna met infrarood, stoombad afgewerkt met mozaïek, zwembad met beweegbare vloer… het zijn maar enkele aspecten die ervoor zorgen dat de spelers van Royal Antwerp FC zich in deze ruimte meer dan thuis zullen voelen. Het is een ‘players’ home’ in rood en wit.” En dit is niet het eerste project dat Abisco in opdracht van Docora doet. “Voor tribune 1 hebben we onze sauna-expertise blijkbaar perfect in de praktijk gebracht. Want je ziet het: dit is een tevreden klant, en daarvan weten we dat ze terugkomen.”

“De spelers vinden hier alles om volledig te ontspannen.”

Robuuste sauna met infrarood

“Een energiek en uitbundig elftal in een sauna? Dat is geen probleem voor Abisco,” aldus  Gaëtan. “We verstevigden de banken extra, want als zo’n bende uitgelaten spelers na hun overwinning de sauna induikt… dan moet die tegen een stootje kunnen.” Behalve op ontspanning van de spieren is deze sauna ook voorzien op revalidatie en conditietraining. Infraroodlicht zorgt voor een verbeterde bloeddoorstroming, het helpt je lichaam om te zweten en ontstekingen tegen te gaan. “De infraroodpanelen die we combineerden met een professionele saunakachel zullen hopelijk nog voor veel doelpunten zorgen!”

Stoombad met geurbeleving

“Een belangrijk aspect bij sport is de ademhaling. Daarom voorzagen we een geurbeleving met eucalyptus in het stoombad, om de luchtwegen goed vrij te maken.” De muren en de vloer van het stoombad werden bekleed met grote tegels, maar voor de banken en het plafond koos Abisco voor mozaïek. “Deze kleine tegeltjes hebben een authentieke look en geven het geheel veel meer cachet.” Na het stoombad kunnen de spelers genieten van een koudwaterdouche via de doucheslang. Want ook dat zorgt voor een betere bloedcirculatie.

“Weer een aangename samenwerking met Ghelamco.”

Met één druk op de knop 

Topspelers hebben weinig tijd. Gelukkig installeerde Abisco een simpele drukknop bij de sauna en het stoombad. “Als de spelers zin hebben in een stoom- of heteluchtbad hoeven ze enkel maar op de knop te drukken: een kleine tien minuten later is de ruimte klaar voor gebruik – perfect op temperatuur en met een perfecte luchtvochtigheid.” Boven de drukknop is ook een uitgebreidere bediening die kinesisten en de medische staf met een code kunnen bedienen. Zo kunnen ze powerprogramma’s starten of zelf de parameters verder optimaliseren.

Complete players’ home

Naast de sauna en het stoombad kunnen de spelers van RAFC ook trainen in de zwembaden met beweegbare vloer, sporten in de fitness of behandeld worden in de massageruimte. Maar ook amusement stond centraal bij de bouw van deze ruimte: pingpongen, biljarten, een spelletje tafelvoetbal spelen of gamen? Het kan er allemaal. “Als de spelers dus eens een keertje niet in topvorm zijn, dan zal het in ieder geval niet aan onze sauna’s hebben gelegen.”