Genieten van een buitensauna in Nederland

Net over de Belgisch-Nederlandse grens vormde een koppel haar groene tuin om tot een plek waar het nóg meer tot rust kon komen. Abisco bouwde voor hen een La Lune-buitensauna in red cederhout.

Canadees cederhout: zalige luxe

Een buitensauna in België of Nederland? Die maken we uit het materiaal dat uitstekend tegen verschillende weersomstandigheden kan: cederhout. Deze Canadese houtsoort heeft een typische geur die je direct meeneemt naar de Canadese bossen. De robuustheid van deze La Lune-buitensauna doorstaat met gemak elke droge zomer en strenge winter. Daarbij draagt het hout bij tot een economische verwarming van de sauna: ideaal dus.

Sauna en infrarood

Naast de traditionele hitte van een sauna wou dit koppel graag genieten van infrarood. Geen probleem, want bij Abisco vinden we voor elke wens de juiste oplossing – in dit geval: we integreerden infraroodpanelen in hun buitensauna. De warmte van deze panelen dringt dieper door in je huid dan de hete lucht van een traditionele sauna. Op die manier kan je makkelijker zweten bij een lagere omgevingstemperatuur. Een gezond pluspunt? Infrarood dringt ook diep door in je spieren en stimuleert je doorbloeding.

Eenmaal opwarmen, dubbel afkoelen

Genieten van een (infrarood)sauna is ontspannend én goed voor je lichaam. Maar wist je dat het effect groter is wanneer je je lichaam afkoelt na je saunabeurt? Dit koppel koos voor twee uitstekende opties: een trekemmer voor koud water en een dompelton. Het grote temperatuurverschil tussen de sauna en het koude water zorgt ervoor dat je je vaatspieren traint. Resultaat: een verbeterde bloedsomloop en – bonus – een betere weerstand.