Poolhouse met sauna: genieten met gezin en vrienden

Bij het zwembad loungen met vrienden of barbecueën met het gezin, wat is er heerlijker? Een sauna, natuurlijk. Bij de aanleg van hun zwembad vraagt dit echtpaar uit Brasschaat Abisco om een designsauna te ontwerpen voor hun poolhouse.

Saunacomfort door dubbele deur

Opgroeiende kinderen, een drukke baan en een volle sociale agenda: deze veertigers uit Brasschaat lassen graag rustpuntjes in. Bij de aanleg van hun zwembad, laten ze daarom een wellnesspaviljoen bouwen. Het heeft alles om er even tussenuit te zijn: een tv- en entertainmenthoek, bar, keuken, loungeruimte, en … de sauna die Abisco voor hen perfect op maat maakt. Even in het zwembad springen of een binnen een ijsgekoeld drankje nemen? Abisco zorgt voor twee deuren: de ene leidt direct naar de tuin, de andere naar de loungehoek en keuken.

Design sauna met opgietkachel

Het koppel kiest voor een designlook: blank espenhout met dunnere donkere tussenlatten in thermo-espen zorgen voor een strak en jong interieur. De brede banken bieden voldoende zitruimte voor een Finse opgietsauna met vrienden of kinderen, waar het koppel fan van is. Daarom plaatst Abisco de elegante Rocher-stenenkachel met grote stoomstralen en een zachte warmte. En wil het koppel afkoelen? Dan zorgt de zelfvullende trekemmer in duurzaam kambalahout voor een verkwikkend stortbad.

Saunapaviljoen als ontmoetingsruimte

Door het uitgekiende ontwerp van de sauna en de knappe inrichting van het poolhouse wordt dit buitenhuisje met sauna dé trekpleister voor alle gezinsleden. Zowel de ouders als hun kinderen nodigen er hun vrienden uit voor gezellige zwem- en wellnessfeestjes. En het koppel trekt zich er terug voor rustige wij-tijd, zonder de deur uit te hoeven. Plus: dankzij de sauna geniet het gezin het hele jaar door van het zwembad en de tuin.