Minder stress, meer genieten

Het leven van deze zelfstandige veertigers uit Brasschaat bestaat vooral uit veel werk en weinig vrije tijd. Daarom vroegen ze Abisco om die zeldzame momenten van rust ook kwalitatief in te vullen. In samenwerking met conix cool interieurarchitecten zorgden we voor een dubbel stijlvol resultaat: een sauna en een hammam, zij aan zij. Esthetisch en helemaal naar wens én op maat van de klant.

Traditionele sauna met infrarood

Wat is er heerlijk na een intensieve werkdag? Inderdaad, ontspannen. En dat mag je letterlijk nemen. Dit koppel koos namelijk voor een traditionele sauna in combinatie met infrarood: deze stralen stimuleren je bloedsomloop en ontspannen je spieren en gewrichten. Om voor een moderne strakke look te zorgen, bestaat de afwerking van hun sauna uit licht elzenhout en een volledige glazen hoek.

Hammam met douche

Om het koppel nog meer te laten genieten van hun weinige vrije momenten plaatste Abisco naast de sauna ook een hammam, afgewerkt in Mortex. Dit is een moderne en onderhoudsvriendelijke variant van ‘tadelakt’, wat eeuwen geleden ontwikkeld werd in Marokko om badplaatsen waterdicht te bepleisteren. Zo’n authentiek stoombad zorgt natuurlijk voor ontspanning, maar ook voor een verbeterde ademhaling, verlichting van spierpijn én een heerlijke vochtigheid voor je huid. Na het zweten een verkwikkende douche nemen? Ook mogelijk: in de hammam is immers een douche voorzien.