Oxygen-House: private wellness center

In Kampenhout werd een historisch gebouw uit 1724 volledig verbouwd en vernieuwd. De details bleven bewaard en werden gecombineerd met nieuwe en duurzame luxematerialen. Het project? Oxygen-House: een prachtig privéwellnesscenter met drie panden om te genieten en te overnachten. Abisco zorgde hier voor wellness in elke zin van het woord.

Natuurlijke luxe en uitstraling

Één van de panden die je kan huren bij Oxygen-House is de VillaCosy. Deze wellnessruimte is volledig gebouwd met natuurlijke materialen: Toscaans marmer, leem, zandsteen … Ze geven het geheel een luxueuze en rustgevende uitstraling. En om alles nog harmonieuzer te laten samenvloeien werd tijdens de renovatie van het pand het idee van het feng shui huis gerespecteerd.

Waar wil je het eerst ontspannen?

In het andere pand voorzag Abisco een oase van rust. De Loft biedt je namelijk 200 vierkante meter aan wellness: pootjebaden of duiken in het zwembad, gezellig in de jacuzzi, maar ook genieten in de hammam, droge sauna, biosauna of infraroodcabine. Meer dan genoeg om helemaal tot rust te komen.

Villa Prestige

De naam zegt genoeg: Villa Prestige. Het is de nieuwste en meest prestigieuze privéspa van Oxygen-House. Je vindt er de heerlijkheid van water in de vorm van een jacuzzi en een zwembad, maar ook zalige warmte: een sauna en een infraroodcabine. Daarnaast – of liever daaronder – heeft deze stijlvolle villa een caldarium in de 250 jaar oude kelder.

Caldarium: tijdloos en zorgeloos

Dit klassiek Romeinse stoombad wordt verwarmd via de hete lucht in de muren, de vloer en de zitbanken. De luchtvochtigheid in zo’n caldarium is bijna 100% waardoor er een vochtig-warm klimaat ontstaat. Het wordt vaak gebruikt als voorbereiding op de hoge temperatuur in de sauna, maar ook door wie vanwege hartaandoeningen geen gebruik kan maken van de sauna. Een caldarium is ook heel geschikt om kinderen te laten wennen aan de sauna.