Van kamer tot wellness

De kinderen zijn het huis uit? Dat klinkt als het ideale moment om de vrije ruimte om te bouwen tot ruimte voor rust en comfort. En dat is exact wat dit koppel uit Bonheiden deed: waar de kinderen vroeger gezellig samenzaten met hun vrienden, genieten de ouders nu van hun nieuwe sauna.

Rust en warmte onder één dak

De ruimte die via het ronde raam uitkijkt op hun tuin werd helemaal omgetoverd tot een plek om te relaxen. Abisco verwerkte het raam mooi in het lichte en rustgevende ontwerp, waardoor de zo al ruime sauna nog groter lijkt. Aan de voorzijde bevinden zich rustbedden die het comfortabele gevoel helemaal compleet maken. En alsof dat nog niet volstond qua beleving kan je ook nog even nagenieten op het aanpalende dakterras. Heerlijk, toch?

Genieten in de sauna

Voor de stijl van de sauna trok Abisco de lichte tonen van de (nog af te werken) zolder door. Daarom werd er gekozen voor espenhout, een lichte en duurzame houtsoort. De indirecte verlichting onder de rugleuningen zorgt voor de nodige gezelligheid, en met de muziek die ze uit de ingewerkte luidsprekers doen klinken, kiezen de eigenaars eigenhandig de juiste sfeer.

Laat de warmte maar komen

Om een sauna als deze snel genoeg op de juiste temperatuur te krijgen, plaatste Abisco een professionele saunakachel. Deze verspreidt de warmte makkelijk en verzorgt ook de andere zintuigen - met dank aan de heerlijke saunageuren die je er opgiet. En waar beter te genieten van die weldaad aan wellness dan op de extra brede en lage bank in het midden: ideaal om languit te ontspannen.

Licht, ruim en stijlvol

De volledig glazen voorzijde trekt het buitenlicht door in de relaxruimte, wat een extra ruim gevoel geeft. En die ruimte mag er wel zijn, want als de kinderen toch nog eens langs hun voormalige thuis passeren, is er plek genoeg voor iedereen. Samen bijpraten in alle warmte en comfort: hoe geweldig is dat?