Hotelgasten Van der Valk genieten van extra comfort

Heerlijk ontspannen op hotel? Daar hoort een sauna of stoombad bij. En volgens het Van der Valk Hotel in Luik hoort daar een hele wellness bij. Ze vragen Abisco om hun hotelgasten dit extra comfort aan te bieden.

Ontspannen op twee niveaus

Van rondreizende zakenlui tot een groep vrienden, Van der Valk wil al zijn gasten topcomfort aanbieden. Daarom vragen ze Abisco een wellness te ontwerpen waarin veel ruimte is om te ontspannen. En die is er: een grote hammam, een infraroodcabine, een traditionele sauna én een Himalayasauna. Dat is nog maar de eerste verdieping. Daarboven vinden de gasten een verzorgingsgedeelte met een extra stoombad en een verwarmde gommage-tafel. Hier biedt het hotel verschillende massages, scrubs en behandelingen aan om gasten een ongekend niveau van ontspanning te laten bereiken.

Het hoogste saunagenot

Voor de afwerking van de Himalayasauna bekleedt Abisco de wanden met Himalayazout. Dit geeft niet enkel een mooi kleurenspel, de ionisatie van het zout zorgt voor een zachte temperatuur die een aangenaam zoutklimaat nabootst. Om de natuurlijke uitstraling compleet te maken, bestaan het plafond en de overige muren van deze sauna uit ruwer hout. Willen de gasten verfrissing na hun heteluchtbad? Met een trek aan de zelfvullende trekemmer zijn ze zo afgekoeld.

Comfort, ook voor Van der Valk

Een wellness draait om ontspanning. Daarom werkt Abisco enkel met professionele materialen: de hammam schittert met muren en een gebogen plafond uit mozaïek, de sauna’s worden opgetrokken uit mooie en vooral duurzame houtsoorten. Interessante extra? Abisco ontwierp een volautomatische wellness voor het hotel. Zo genieten de gasten in het verzorgingsgedeelte bijvoorbeeld van het stoombad dat binnen de minuut klaar is: een druk op de knop, even wachten en vervolgens volop genieten. Veel comfort voor de gasten, heel comfortabel voor Van der Valk.