Wellness in het woonzorgcentrum

Ouder worden: dat kan je in alle schoonheid én comfort. Dat bewijst het Mechelse woonzorgcentrum Roosendaelveld. Want in samenwerking met bouwbedrijf Imtech plaatste Abisco hier niet één, maar twee sauna’s.

Net buiten het centrum van Mechelen

Het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld is sinds mei 2021 open. Het ligt aan de noordrand van Mechelen, naast het AZ Sint-Maarten. Roosendaelveld richt zich specifiek op ouderen met dementie, personen met jongdementie en ouderen met bijzondere psychische kwetsbaarheid. In het centrum kunnen 120 mensen wonen in alle zorg én comfort.

Comfortabel voor de stramme spieren

Om onze spieren soepel te houden kunnen we bewegen en … profiteren van de voordelen van infrarood. Deze stralingswarmte zorgt voor een betere bloeddoorstroming, warmte en pijnverlichting bij spier- en gewrichtspijn. Dus ook ideaal voor de oudere generatie. Die kunnen helemaal tot rust komen in de infraroodsauna en in de traditionele sauna met infraroodpanelen.

Op maat van de klant

Een standaard sauna zou niet passen in een woonzorgcentrum. Daarom maakte Abisco twee sauna’s op maat van de bewoners en het zorgpersoneel. De deuren zijn extra breed zodat iedereen makkelijk begeleid naar binnen kan, of er zonder problemen een rolstoel naar binnen rijdt. En om deze rolstoelgebruikers vlakbij de infraroodpanelen te laten genieten, kunnen de solide houten banken makkelijk verwijderd worden.

Weinig knoppen voor veel gemak

Naast de afmetingen is ook het gebruiksgemak belangrijk. Zo zijn de bewoners niet gebaat bij een uitgebreid technologisch bedieningspaneel. De oplossing? Één druk op de knop en de sauna warmt op volgens een vooraf ingesteld programma. Zo genieten ze makkelijk en snel van de deugddoende warmte.