132 stappen in de groene richting

29 juni 2023 - Wellness

Over heel de wereld zijn bedrijven bezig met duurzaamheid en milieubewustzijn, op allerlei manieren. Daarom zet de tweede generatie van Abisco belangrijke stappen richting nog groener ondernemen.

Echte duurzaamheid? Die zit ‘m niet enkel in de hypes van vandaag: bloemenveldje voor je bedrijf, minder printen, of gerecycleerde materialen gebruiken. Want nóg beter dan recycleren is er in de eerste plaats voor zorgen dat je bouwmaterialen generaties lang het recyclagepark niet bereiken. En dat doen we al jaren bij Abisco: ervoor zorgen dat jouw stukje wellness, sauna of stoombad jaren en jaren meegaat.

showroom abisco

Naast die duurzame ingesteldheid hebben we bij Abisco sinds kort nog een belangrijke troef: groene energie in onze toonzaal in Kontich. Op het dak plaatste Ensys 132 zonnepanelen, en elk paneel heeft een indrukwekkend hoog vermogen van 435 watt per stuk. Samengeteld wordt er zo meer dan 57.000 watt aan schone stroom opgewekt. En dat is niet alleen ecologisch interessant, ook op economisch vlak heeft het voordelen. Want een showroom vol sauna’s … dat verbruikt wel wat. En zo toont deze samenwerking tussen Ensys en Abisco aan dat bedrijven winst kunnen maken en tegelijkertijd een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

Fire

Ook groener omgaan met de elektriciteit voor je sauna of stoombad?

Een sauna of stoombad verbruikt nu eenmaal meer energie dan een normaal huishoudtoestel. Maar ook hier kan je ecologischer en economischer omgaan met je stroomverbruik. Lees hier hoe het Elite-bedieningspaneel van TyloHelo je daarbij helpt. En bereken ineens hoeveel je zo per jaar kan uitsparen.