3 tips voor ontspannende aromatherapie

4 juli 2020 - Sauna

Kom jij regelmatig heerlijk tot rust in de sauna? Dan ben je misschien al bekend met de term ‘aromatherapie’. Door etherische oliën te gebruiken tijdens je saunabezoek komen er allerlei heerlijke geuren vrij die je saunabeleving nog intenser en ontspannender maken. Wil je het zelf ook eens proberen? We helpen je hier alvast op weg.

1. Less is more

Een van de belangrijkste vuistregels rond aromatherapie? Less is more. Het aroma moet subtiel aanwezig zijn, niet prominent. Als je te veel van de etherische olie gebruikt, ervaar je niet alleen een te krachtige geur, maar kan je ook last krijgen van waterige ogen of een kriebel in je keel. Zo mist de aromatherapie zijn ontspannende werking. Giet dus niet te veel van de olie in één keer op, maar vul eventueel bij als het nodig is.

2. Kies de juiste etherische olie voor elk moment

Natuurlijk speelt je persoonlijke voorkeur een belangrijke rol bij het kiezen van je etherische oliën. Jij houdt misschien van de frisse geur van eucalyptus, terwijl iemand anders eerder voor lavendel zou kiezen. Maar niet alleen de geur is van tel. Elke olie heeft namelijk ook een uniek effect op je lichaam en geest. Enkele voorbeelden:

  • Eucalyptus: voor ultieme frisheid en vitaliteit
  • Lavendel: zeer ontspannend
  • Dennengeur: helpt tegen vermoeidheid
  • Rozemarijn: verkwikkende werking
  • Oranjebloesem: perfect tegen stress

Het is natuurlijk maar een greep uit het aanbod. Er zijn tal van combinaties van verschillende geuren. Denk dus goed na over de geur die je aangenaam vindt én over wat je lichaam of geest op dat moment nodig heeft.

3. Kies voor 100% natuurlijke etherische oliën

Ook belangrijk: kies voor kwaliteit. En daarmee bedoelen we: voor etherische oliën van natuurlijke oorsprong, zonder toegevoegde synthetische stoffen of chemische parfums. Omdat ze beter zijn voor je huid, natuurlijk, maar ze zijn ook beter voor je stenen. Doordat je de olie aanlengt met water wordt ze verdund; als je ze uitgiet over de warme stenen, blijft er geen residu achter. Er is alleen dat heerlijke gevoel van welzijn.

Aromatherapie wanneer je maar wil?

Liever genieten van een heerlijke aromatherapie in je eigen, vertrouwde omgeving? Groot gelijk! Ontdek hier onze binnen- en buitensauna’s. Kies je favoriete aromatherapie uit ons brede aanbod aan saunageuren.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES