4 voordelen van een saunabezoek tijdens de wintersport

2 juli 2020 - Sauna

Ga jij deze winter weer de bergen trotseren met je ski’s of snowboard? Kies dan zeker voor een hotel of appartement met een sauna. Je saunabezoek biedt je namelijk heel wat lichamelijk voordelen. In deze blog zetten we alle voordelen op een rijtje.

1. Bescherm je huid tegen de koude

De koude wind op je huid tijdens de wintersport is een heerlijk gevoel, maar zorgt ook voor een droge huid en gekloofde lippen. Het is slim om je huid te beschermen met een voedende lotion, maar ook je saunabezoek draagt bij tot een betere huid. In de sauna wordt je huid gereinigd en gehydrateerd. Daardoor wordt je huid ook zachter.

2. Verbeter je gemoedstoestand

De warmte van de sauna is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest. Tijdens een saunasessie komen er diverse hormonen vrij die een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Zeker tijdens de korte en donkere winterdagen is die extra dosis geluk mooi meegenomen.

3. Vermijd een verkoudheid

Heel wat mensen lopen tijdens de wintersport een verkoudheid op. Maar met een deugddoende saunasessie kan je de symptomen van een verkoudheid te slim af zijn. Dankzij de aangename warmte, de geurtjes en de stoom ga je de strijd aan met loopneuzen, hoesten en keelpijn.

4. Ga voor een sneller herstel van je spieren

Skiën en snowboarden zijn echte sporten, waarbij je diverse spieren actief gebruikt. Stijve spieren en spierpijn zijn dus zeer gebruikelijk bij wintersport. Een saunabezoek zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor melkzuur sneller wordt afgevoerd en je minder last hebt van stijfheid.

Dagelijks genieten van de voordelen van een sauna?

Een saunabezoek heeft een positieve impact op je gezondheid. Altijd kunnen genieten van dit zen-moment? Kies dan voor een van de verschillende binnen- of buitensauna’s van Abisco.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES