Het principe van infrarood is dat de stralen zich direct op het lichaam richten. De warmte dringt daarbij door tot in de spieren. De omgevingswarmte in de cabine is lager dan die in een traditionele ‘Finse’ sauna.
Dat maakt een infraroodsauna draaglijker voor mensen die geen erg hoge temperaturen verdragen. Al kan wat infraroodwarmte voor iedereen nuttig zijn. Hieronder geven we vijf redenen om jezelf een infraroodsessie te gunnen:

 • 1. Calorieën verbranden zonder veel moeite

  Door de directe warmte zweet je harder in een infraroodsauna dan in een traditionele sauna. Dit heeft verschillende voordelen. Je lichaam voert gemakkelijker afvalstoffen af en wordt dus gezuiverd. Maar een extra voordeel is dat je calorieën verbrandt zonder veel inspanning te moeten doen. Het produceren van zweet vereist immers ook heel wat energie van je lichaam.

 • 2. Infraroodstralen helpen tegen spierpijn

  Door de warmte gaat de bloeddoorstroming in je lichaam vlotter. Dat heeft een genezend effect op verschillende kwaaltjes. Spier- en gewrichtspijnen zullen sneller verdwijnen.

 • 3. Hoofdpijn en stress verminderen

  Als je erg gestresseerd bent, kan een sessie in de infraroodsauna een verademing zijn. Door het algemene ontspannende effect dat je ervaart, komt je geest meer tot rust. Ook eventuele symptomen van stress, zoals hoofdpijn of gespannen spieren, verdwijnen sneller.

 • 4. Genezend effect op ziektes

  De voorgaande punten tonen al aan dat infraroodstraling in het algemeen een helend effect heeft op het lichaam. Mensen die lijden aan artritis en bepaalde spierziektes zoals fibromyalgie zijn vaak gebaat bij infraroodtherapie. De straling vermindert de pijn en maakt de spieren minder stram.

 • 5. Het versoepelt de spieren

  Je lichaam komt tot rust in een infraroodsauna. Door de stralingswarmte ontspannen je spieren gemakkelijk. De infraroodsauna wordt door sporters ook wel gebruikt om zich op te warmen voor een activiteit. Doordat het de spieren versoepelt, verkleint de kans op blessures.

120x150 infracabin Cedar (1) kopieBovendien kan je een infraroodsauna gemakkelijk bij je thuis installeren. Je hebt ze in verschillende formaten, ze verbruiken relatief weinig stroom en je kan de infraroodlampen gewoon op een stopcontact aansluiten.

Wil je meer informatie over infraroodcabines? Contacteer ons of bezoek onze showroom.

 

Ontdek de ontspanning die u verdient!
Bekijk onze realisaties