Zoeken

Webshop

Info

Hulp nodig bij het bestellen?

Betalingsmogelijkheden

Infrarood

Abisco biedt zowel standaard infraroodcabines, cabines op maat als infraroodstralers aan van het topmerk Tylö.

Hoe werkt infrarood?

Een infraroodsauna werkt met elektrische stralers, die warmte opwekken. Waar een klassieke droge sauna op warme lucht werkt, dringt infraroodwarmte direct door tot de huid. Het overgrote deel van de stralingswarmte wordt dus rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet.

Temperatuur is in een infraroodcabine van ondergeschikt belang. Men spreekt hier eerder over stralingswarmte dan over een bepaalde temperatuur. In de realiteit wordt een infraroodcabine gebruikt met een temperatuur tussen 40 à 55 graden.

Infraroodstralen dringen diep in uw lichaam door en hebben een warm, positief effect op de spieren, de bloeddoorstroming en het afweersysteem. Dit alles creëert een gevoel van algemeen welzijn. In een infraroodcabine wordt de warmte gelijkmatig verspreid, wat een aangename temperatuur creëert voor de gebruikers.

Doordat de omgevingstemperatuur lager ligt dan in een klassieke sauna is een infraroodsauna voor vele mensen beter te verdragen en dus aangenamer in gebruik.

Infraroodstralers

Er zijn drie types infraroodstraling, met elk een eigen golflengte: IR-A-stralen, IR-B-stralen en IR-C-stralen. De laatste twee types worden in combinatie geïntegreerd in een infraroodstraler.

IR-A stralen (ook wel korte golfstralen genoemd):

Dit type straling brengt warmte en licht over. De A-stralen worden beschouwd als de meest therapeutische omdat ze tot diep in de huid doordringen. Doordat ze zo’n intense werking hebben, is de aanbevolen tijd voor een sessie met een IR-A-straler maximaal 15 minuten.

IR-A-stralers worden ook wel full-spectrumstralers genoemd, omdat ze naast IR-A-stralen ook
IR-B- en IR-C-stralen uitzenden.

Infraroodstralers van dit type zijn ideaal als u een snelle en diepgaande opwarming van de spieren verkiest.

IR-B/IR-C stralen: (ook middenlange en lange golfstralen genoemd)

Als u graag langere tijd in uw infraroodcabine wil doorbrengen, dan is een IR-B/IR-C-straler beter geschikt. Deze infraroodstralen dringen zachter door tot het lichaam.

In een infraroodcabine met dit IR-B/IR-C- stralers kunt u langere sessies houden. De nadruk komt dan meer op transpiratie en het afvoeren van afvalstoffen te liggen.

Graag verwelkomen we u in de Abisco showroom, waar het Abisco team u met de nodige expertise helpt bij de aankoop van een infraroodsauna.

Resultaat 1–12 van de 36 resultaten wordt getoond

Ontdek onze
showroom

Abisco beschikt over een zeer ruime showroom. In onze toonzaal worden al onze saunamodellen, infraroodcabines, stoombaden, whirlpools en zonnebanken tentoongesteld. Ook kan je er verschillende wellness onderdelen, accessoires en saunageuren terugvinden.

Lees meer
Nood aan advies?

Contacteer ons nu en wij begeleiden je stap voor stap naar de meest geschikte keuze voor jouw noden.

+32 (0)3 201 25 40 info@abisco.be