Corona en mijn sauna: een antwoord op je vragen

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

Een saunabeurt doet wonderen voor je lichaam en geest. Zo’n verkwikkende sessie kun je in deze periode van lockdown en quarantaine zeker gebruiken. Maar is het gebruik van je privésauna nog wel toegelaten tijdens de coronacrisis? En helpt een saunabeurt het virus afzwakken of net niet? Er doen veel geruchten de ronde. Wij klaren ze graag voor je uit.

Mag je nog in je sauna tijdens de coronacrisis?

Natuurlijk mag je je privésauna in deze periode nog altijd gebruiken. Gelukkig maar, want een duik in je sauna of stoomcabine is stressverlichtend en dus een ideale activiteit. Je kunt je gedachten even op nul zetten en genieten van het moment.

Ben je in de buitenlucht gaan sporten? Dan kun je achteraf gerust nagenieten in je sauna. Doordat je sterk zweet wordt het melkzuur dat je tijdens het sporten in je spieren hebt geproduceerd snel afgebroken en via de nieren uitgescheiden. Je spieren krijgen op die manier meer zuurstof.

Helpt een saunasessie tegen het coronavirus?

Net als in alle tijden van verwarring en desinformatie lees je momenteel veel onzin op het internet. Zoals de bewering dat een saunasessie helpt om het coronavirus te overwinnen of zelfs als preventieve maatregel. Daarover willen wij als professionals formeel zijn: het is absoluut niet wetenschappelijk bewezen. Heb je koorts of vermoed je zelfs met het coronavirus besmet te zijn? Ga dan niet in je sauna. Een saunabeurt zal je niet op magische wijze genezen.

Wat we wél al langer weten, is dat de sauna een heilzame werking heeft op je luchtwegen. Zeker als je kiest voor geuren die je ademhaling stimuleren, zoals eucalyptus of den. Uit studies blijkt ook dat de sauna na het sporten de ademhalingscapaciteit verhoogt. Op lange termijn kun je er dus ook op sportief vlak beter mee presteren.

Voel je je mentaal niet helemaal goed in je vel? Tijdens een saunabeurt kun je je geest even tot rust laten komen. Kies voor een fijne lavendelgeur, die heeft een kalmerende werking en zorgt dat je beter slaapt. Zo kun je er morgen weer positief en boordevol energie tegenaan.

Ontdek ons assortiment aan geuren, hoofdsteunen, thermometers en andere must-haves voor je sauna. Meer weten over het gebruik van je privésauna? Neem dan zeker contact op.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES