Echt ontspannen in je sauna? Kies de juiste geur

3 juli 2020 - Sauna

Een relaxmoment kan een lange dag weer dragelijk maken. Daarvoor duik je gewoon even in je sauna. Niet alleen de warmte zorgt voor ontspanning, de juiste geur brengt je pas helemaal in andere oorden. Daarom zetten we vijf geuren in de kijker waarmee jij helemaal kunt wegdromen. 

1. Eucalyptus, en je ademt met volle teugen

Last van je luchtwegen? Ga dan voor een zuiverende eucalyptusgeur. Deze geur wordt zonder twijfel het meest gebruikt in sauna’s, en terecht. Het geeft je namelijk een ultiem gevoel van verfrissing en lost mogelijke verstoppingen in je luchtwegen volledig op. Ademhalen voelde nog nooit zo vrij. 

2. Lavendel om écht tot rust te komen

Nog een populaire geur voor in de sauna is zeker en vast lavendel. Vaak last van stress? Dan is dit geurtje ideaal voor jou. Lavendel zorgt er namelijk voor dat je zenuwen automatisch gekalmeerd worden. Je voelt je rustiger, minder angstig, kortom: helemaal relax. Het zal je niet verbazen dat dit ook voor slechte slapers de perfecte geur is. 

3. Elinya helpt je afslanken

Die extra kilo’s van de feestdagen nog aan het wegwerken? Daar kan een saunabeurt je bij helpen, zeker als je kiest voor onze elinya-geur: een samenstelling van zes verschillende geuren. De olie wordt via je huid snel in je bloedbaan opgenomen en stimuleert diverse organen om hun werk te doen. Zo slank jij af zonder enige moeite. 

4. Rozemarijn: sterkere spieren, minder rimpels

Rozemarijn is een krachtige geur die al eeuwen in verband wordt gebracht met gezondheid. Na een intense sportsessie is rozemarijn een aanrader: het verbetert je bloedsomloop, werkt spierpijnen weg en zorgt ervoor dat je spieren zich sneller herstellen. Bovendien zorgt rozemarijnolie ervoor dat je huid soepeler wordt en de structuur ervan zichtbaar verbetert. Zo is het ook een bron van verjonging. 

5. Ceder & ijzerkruid, voor een prachtige natuurwandeling

Voel je je vermoeid en futloos? Kies dan voor de heerlijke geur van ceder & ijzerkruid. Sluit je ogen en waan je meteen in een heilzaam naaldbos, ver van de stad en de drukte. De zachte en aantrekkelijke geur van cederhout blendt perfect met de exotische toets van ijzerkruid. De combinatie is ideaal voor een verkwikkende boost op een druilerige dag. 

Ontdek alle geuren uit ons gamma en kies zelf degene die het best bij jou past. 

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES